Home Logistics Comerț international Peste 50% din vânzările online din Germania provin prin platformelor de vânzare

Peste 50% din vânzările online din Germania provin prin platformelor de vânzare

Peste 50% din vânzările online din Germania provin prin platformelor de vânzare

Mai mult de jumătate din toate vânzările online din Germania au fost generate pe platforme de vânzare în 2023, iar 55% din vânzările online au fost realizate prin intermediul smartphone-urilor, înregistrând, în total, vânzări de 47 miliarde euro, potrivit raportului Online Monitor 2024, publicat de asociația Handelsverband Deutschland (HDE), care reprezentă industria de retail germană.

Anul trecut, asociația a estimat că vânzările din online în Germania va ajunge la 89,4 miliarde de euro până la sfârșitul anului. Acest lucru ar însemna o creștere de 5,8% față de 2022.

Asociația estimează acum un total de vânzări online de 85 de miliarde de euro în 2023, o creștere de un procent în comparație cu anul precedent. Aproape 47 de miliarde de euro din totalul acestora au provenit din vânzările online prin intermediul telefoanelor mobile.

Conform raportului, vânzările prin intermediul platformelor de vânzare online au reprezentat peste jumătate din toate vânzările online din Germania. Acest lucru este un nou record datorită unei creșteri de zece procente a cifrei de afaceri pe platformele de vânzare.

Asociația a inclus și o prognoză a comerțului electronic german pentru 2024. HDE se așteaptă  la o creștere a vânzărilor de 3,4% în comparație cu 2023. Cota online a comerțului cu amănuntul german este așteptată să atingă 13,1% în acest an.