Home Intermodal Creștere importantă pentru containerele reefer în Portul Antwerp

Creștere importantă pentru containerele reefer în Portul Antwerp

Creștere importantă pentru containerele reefer în Portul Antwerp

În ciuda condițiilor dificile cauzate de pandemia COVID-19, portul Antwerp a înregistrat o creștere importantă a volumelor de containere cu mărfuri la temperatură controlată (reefere) în primul trimestru din 2020. Rezultatele excepționale se datorează rolului crescut al portului belgian pe acest segment.

În total, în Q1 din 2020 au fost procesate 252.452 TEU containere reefer, ceea ce reprezintă o creștere de 23% comparativ cu Q1 2019 (205,157 TEU). 

Mulțumită locației centrale a portului Antwerp, liniile maritime ce operează pe cele mai importante piețe unde se comercializează produse ce necesită temperatură controlată aleg Antwerp ca port de destinație în Europa. Poziția geografică a portului belgian oferă timpi de tranzit reduși pentru bunurile perisabile pentru majoritatea piețelor importante din Europa.

Portul a rămas 100% operațional pe toată perioada pandemiei, continuându-și rolul de verigă indispensabilă pentru aprovizionarea continentului și contribuind la eficiența lanțurilor de aprovizionare.