Home Logistics 3 PL Schenker Ventures, noua unitate de business a DB Schenker ajută start-upurile din logistică

Schenker Ventures, noua unitate de business a DB Schenker ajută start-upurile din logistică

Schenker Ventures, noua unitate de business a DB Schenker ajută start-upurile din logistică

DB Schenker a lansat o nouă divizie- Schenker Ventures care își propune să stimuleze inovația în sectorul logistic prin parteneriate cu antreprenori și start-up-uri.

Schenker Ventures va sprijini fondatorii și start-up-urile cu capital, expertiză în industrie și active și, de asemenea, va fi partener cu MVP Factory pentru a dezvolta un „studio de investiții”.

Directorul executiv al DB Schenker, Jochen Thewes, a declarat: „Vrem să fim promotorul cheie pentru noi idei în logistică și supply chain. Vrem să construim un viitor digital și prietenos cu mediul. Schenker Ventures va  stimula inovația prin creativitate și libertate antreprenorială. Ca o inițiativă strategică în afară sferei noastre curente de activitate, Schenker Ventures își va avea casa aproape de DB Schenker, dar nu în cadrul companiei în sine. Un nou capitol în domeniul investițiilor și inovației corporative începe acum.”

Patric Hoffmann, cel care va conduce Schenker Ventures, a declarat că fondatorii trebuie să rămână în control pentru a încuraja spiritul antreprenorial și că marile idei au nevoie de libertate. „Scopul nostru este să creăm un mediu în care aceștia să păstreze proprietatea și controlul deplin asupra start-up-urilor lor. Ca o companie cu experiență și cu o rețea extinsă, îi sprijinim cu capital, informații în gestionarea lanțului de aprovizionare, infrastructură logistică și îi punem în contact cu clienți de top din întreaga lume.”

Noua unitate va fi centrată pe doi piloni: un pilon pentru investiții pe termen lung și un studio pentru start-upuri. Segmentul de investiții se va concentra pe start-up-urile din seria B + în logistică și supply chain management. Studioul de start-upuri îi ajută pe antreprenori să lanseze „următoarea generație de companii de logistică care vor conduce transformarea continuă și profundă a industriei”.Prin intermediul studioului de start-upuri, fondatorilor selectați li se va oferi capital, mentorat și expertiză în domeniu.

Philipp Petrescu, CEO MVP Factory a spus: „Construirea unei companii nu este un lucru ușor. Împreună cu echipa fondatoare, ne folosim experiența în dezvoltarea produselor pentru a valida rapid ideile, a construi produse viabile și a găsi clienți inițiali dispuși să plătească, pentru a crește șansele de succes. Împreună cu DB Schenker, oferim acum antreprenorilor excepționali posibilitatea de a lansa următoarea generație de companii de logistică cu un avantaj competitiv important.”

DB Schenker colaborează deja cu peste 50 de start-up-uri și companii de tehnologie din diferite segmente de afaceri, funcții și regiuni din întreaga lume. Înființarea Schenker Ventures va stimula și mai mult acest efort. Noua unitate de business vine în urma investițiilor recente și ca urmare a validării conceptului de colaborare cu companii precum Volocopter, pionier în mobilitatea aeriană urbană și dezvoltatorul de roboți mobili autonomi Gideon Brothers.

Explicație foto de la stânga la dreapta: Patric Hoffmann, CEO Schenker Ventures, Jochen Thewes, Director Executiv DB Schenker și Philipp Petrescu, CEO MVP Factory