Home Logistics 3 PL DB Schenker investește în producătorul croat de roboți mobili autonomi Gideon Brothers

DB Schenker investește în producătorul croat de roboți mobili autonomi Gideon Brothers

DB Schenker investește în producătorul  croat de roboți mobili autonomi Gideon Brothers

DB Schenker și Gideon Brothers au anunțat astăzi o investiție a furnizorului mondial de servicii logistice în compania croată de robotică și soluții AI. DB Schenker se alătură unei investiții din seria A de 31 milioane USD pentru a accelera dezvoltarea și comercializarea roboților mobili autonomi (AMR), bazați inteligență artificială și vedere 3D.

Tehnologia a fost deja implementată în depozitul DB Schenker din Leipzig, Germania. Xavier Garijo se alătură membrilor Consiliului de Administrație al Gideon Brothers.

Această investiție în dezvoltarea de roboți mobili autonomi demonstrează încă o dată ambiția DB Schenker de a fi lider în inovație”, a declarat Xavier Garijo, membru al Consiliului de administrație pentru logistica de contract al DB Schenker. „Parteneriatul nostru cu Gideon Brothers ne asigură accesul la cea mai bună soluție de robotică și soluții inteligente de manipulare a materialelor pentru a ne putea deservi clienții noștri în cel mai eficient mod. Colaborarea noastră de până acum cu Gideon Brothers a evidențiat bune practici în utilizarea roboților mobili autonomi în procesele de intrare și ieșire din depozitele logistice. Vedem, de asemenea, aplicații mai variate și suntem încântați de ceea ce ne oferă această tehnologie în crearea „Depozitului viitorului” pentru clienții noștri. Împreună cu Gideon Brothers ne propunem să provocăm ceea ce avem deja în practică la DB Schenker și să revoluționăm modelele de afaceri în logistică”, a adăugat Xavier Garijo.

Gideon Brothers este o companie specializată în automatizarea flexibilă a proceselor manipulare a materialelor, pe verticală și orizontală, pentru logistică, depozitare, producție și retail. Cu roboții săi mobili avansați și soluțiile software complete pentru operațiuni autonome în interior și exterior, compania ajută companiile să-și rezolve cele mai complexe provocări legate de lanțul de aprovizionare: creșterea așteptărilor clienților, creșterea variabilității produselor și a volumelor logistice, varietatea tot mai mare de canale de distribuție și, în cele din urmă, lipsa forței de muncă.

Matija Kopić, CEO al Gideon Brothers, a adăugat: “Pandemia a accelerat foarte mult adoptarea automatizării inteligente și suntem gata să satisfacem cererea fără precedent a pieței. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin îmbinarea soluțiilor noastre proprietare cu cei mai mari și cei mai exigenți clienți. Partenerii noștri strategici au provocări reale pe care roboții noștri le rezolvă deja și, alături de noi, profită de oportunitatea incredibilă de deveni parte a schimbării ce are la bază robotica pentru unele dintre cele mai inovatoare organizații din lume. “

Avantajele roboților mobili autonomi

AMR-urile fac procesele și fluxurile de lucru mai eficiente și mai productive. Acest lucru se realizează de obicei prin efectuarea de sarcini fără valoare adăugată, cum ar fi transportul, pickigul și livrarea produselor, pentru a le oferi colegilor oportunitatea de a efectua alte sarcini care adaugă valoare operațiunii.

Potrivit unei cercetări recente efectuate de ABI Research, se așteaptă ca piața globală a roboților mobili să crească la 158,6 miliarde USD până în 2030. Până atunci vor exista peste 15 milioane de roboți mobili autonomi în lume, 90% dintre aceștia urmând să dețină un tip sau altul de percepție vizuală.