Home Companii Sisteme avansate de calcul ale CO2 pentru clienții Panalpina

Sisteme avansate de calcul ale CO2 pentru clienții Panalpina

Sisteme avansate de calcul ale CO2 pentru clienții Panalpina

Furnizorul de servicii logistice, Panalpina, a introdus noi sisteme de calcul al emisiilor de dioxid de carbon pentru clienții săi. Cu ajutorul acestora, compania va putea calcula automat valoarea emisiilor generate de fiecare mod de transport utilizat de clienți, în conformitate cu standardul de raportare EN 16258.

Aceste standarde europene, recent introduse, includ și emisiile generate în operațiunile de producție a combustibililor, alte gaze cu efect de seră și consum de energie. Sistemul EcoTransIT World va oferi rapoarte mai complete pentru clienți, pentru ca aceștia să poată dezvolta strategii pentru reducerea impactului de mediu al lanțurilor globale de transport. EcoTransIT World calculează emisiile pentru fiecare încărcătură, inclusiv pentru mișcările de dinaintea, dar și din timpul transportului, în funcție de distanță, greutate, modalitatea de transport și tipul de amabarcațiune sau de aeronavă utilizat.

Informațiile sunt transmise din platforma de comunicații către serverele EcoTransIT, în care algoritmii sofisticați calculează extrem de precis emisiile de CO2 și alți parametri, cum ar fi particulele arse. Rezultatele sunt trimise către Panalpina, pentru a fi stocate, iar compania utilizează apoi aceste date, pentru a întocmi rapoarte pentru clienții săi.

EcoTransIT îndeplinește normele EN 16528, sistemul european de calcul și declarare a consumului de energie și a emisiilor de gaze nocive rezultate din serviciile de transport.