Home Logistics Depozitare STILL, primii 10 ani de succes în România

STILL, primii 10 ani de succes în România

STILL, primii 10 ani de succes în România

2018 este un an cu o semnificaţie importantă pentru STILL în România, producătorul german aniversând în acest an 10 ani de prezenţă directă pe piaţa locală. momentul a fost marcat printr-o serie de evenimente dedicate clienţilor, partenerilor și angajaţilor, printre care concursul STILL Driver Cup 2018, precum și o gală ce a avut loc la începutul lunii mai, la care au participat întreaga echipă STILL Material Handling România, precum și reprezentanţi ai STILL GmbH și parteneri.

Primii 10 ani de prezenţă pe piaţa autohtonă ai STILL nu au fost lipsiţi de provocări, dar tocmai acest lucru face ca echipa locală să fie cu atât mai mândră de rezultatele obţinute, iar satisfacţia mai mare. Astăzi, STILL are o echipă cu 55 de membri în România, o cifră de afaceri de peste 4 milioane euro, un portofoliu de clienţi vast și proiecte interesante la care a luat parte de-a lungul anilor.

Cum a început totul?

În 2007, când România abia aderase la Uniunea Europeană și investitorii începuseră să vadă potenţialul pieţei loca le, managementul STILL a luat decizia de a înfiinţa o reprezentanţă proprie în România, iar 3 aprilie 2008 este data oficială la care acest lucru s-a întâmplat, așa cum atestă Certificatul de la Registrul Comerţului. Într-o perioadă extrem de dificilă în Europa, în plină criză economică, Grupul STILL a avut curajul de a face o investiţie importantă în România, și s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Pe plan local, producătorul a beneficiat de suportul a 11 oameni, profesioniști bine pregătiţi care au dezvoltat compania și au câștigat fiecare client promovând valori precum seriozitate, calitate, soluţii moderne, flexibilitate și relaţii interumane, căci, așa cum spunea Cristian Dolinski, directorul general al STILL Material Handling Romania în cadrul evenimentului aniversar, “Echipa STILL este înainte de toate o familie.” Ideile, inovaţiile, produsele și gama largă de aplicaţii, precum și calitatea serviciilor post-vânzare au propulsat STILL în topul furnizorilor de echipamente de ridicat din România, iar echipa este liantul, cea care asigură continuitate afacerii și pune laolaltă clienţii și produsele și serviciile care răspund cel mai bine nevoilor acestora și provocărilor cu care se confruntă în lumea logisticii.

„Au trecut zece ani, urmează alţi zeci de ani în care vom continua să ţintim spre excelenţă. Nu știu cum vor arăta următorii zece ani pentru STILL România, dar știu un lucru: vom continua să învăţăm, să ne dezvoltăm, să facem mai bine, mai repede, mai frumos, cel mai bine, cel mai repede, cel mai frumos, dacă este cazul. Iar garanţia acestei promisiuni este familia STILL – Cristian Dolinski, director general STILL Material Handling Romania.”

Ce urmează?

Clienţii se află în centrul strategiei Grupului STILL, care include desigur și reprezentanţa STILL în România, strategie ce se bazează pe două principii: excelenţa serviciilor și competenţa soluţiilor – identificarea celor mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea afacerilor clienţilor. “În ceea ce privește excelenţa serviciilor, următorul nivel pe care îl urmărim, iar piaţa se îndreaptă în această direcţie, este cel reprezentat de aplicaţiile avansate, TMS, Track&Trace, soluţii ce combină diferite produse și servicii. Având în vedere faptul că domeniul se află în dezvoltare, ambiţia și obiectivul nostru este de a fi numărul 1 pe piaţa de manipulare a materialelor în România”, a explicat Frank Muller, Vicepreședinte STILL pentru Europa de Est, prezent la eveniment.

STILL Best Driver Cup

Anul acesta STILL a sărbătorit 10 ani de prezenţă în România și prin organizarea competiţiei STILL Best Driver Cup, concurs dedicat operatorilor de stivuitoare din cadrul companiilor partenere STILL în România. Scopul acestui concurs a fost unul educativ, urmărind responsabilizarea clienţilor prin sporirea atenţiei faţă de costuri, productivitate și eficienţă, conștientizarea importanţei securităţii în muncă și a întreţinerii zilnice a echipamentelor. Marea finală a avut loc pe 27 aprilie la Brașov, în incinta depozitului KHD. În finală s-au calificat nouă concurenţi, iar câștigătorul marelui premiu, o vizită la fabrica STILL din Hamburg a fost declarat Cosmin Ungureanu, concurentul companiei IAC Balș. Locurile doi și trei au fost ocupate de către Cristian Popa din partea Welde România, iar locul trei de către Teodor Bolog – Heineken România.

Juriul competiţiei a fost format din Romeo Dumitru, vicepreședinte ARILOG; Eva Harabagiu, Școala Stivuitoriști Brașov; Cătălin Grigorean, reprezentant HSE Work Management; Bogdan Găvăneci, Business Development Manager Ceva Logistics; Daniel Socolan, specialist în logistică Takata Romania.