Home Logistics STILL începe producția de stivuitoare alimentate cu hidrogen

STILL începe producția de stivuitoare alimentate cu hidrogen

STILL începe producția de stivuitoare alimentate cu hidrogen

Începând din 2023, STILL le va oferi clienților stivuitoare și echipamente de manipularea materialelor pentru depozite cu tehnologie Fuel Cell, produse la fabrica din Hamburg.

Producătorul de echipamenteși soluții pentru intralogistică nu doar că va produce sistemele cu Fuell Cell în cadrul fabricii centrale a grupului, dar a semnat și un acord cu Hydrogentle pentru a le furniza clienților și infrastructura de încărcare cu hidrogen, totul dintr-o singură sursă.

STILL devine astfel primul producător de echipamente de pe piața din Europa care produce sisteme cu tehnologia Fuel Cell – așa-numitele module de înlocuire a bateriei în propriile fabrici. “Tehnologia cu celule de combustibil este cu siguranță cea mai importantă inovație pentru STILL în acest moment,” a declarat Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management. “În special, având în vedere crizele actuale, credem că această tehnologie are șanse de success foarte mari.”

Echipamente alimentate cu hidrogen – o abordare holistică

Pentru a-și consilia și susține clienții în mod corespunzător și în chestiuni legate de tehnologia celulelor de combustie, STILL a încheiat un parteneriat cu Hydrogentle GmbH, o firmă de inginerie cu sediul în Hamburg, care planifică construcția de instalații speciale, pregătește analize de fezabilitate și consiliază clienții cu privire la infrastructura de încărcare cu hidrogen.

Cu sprijinul specialistului în hidrogen Hydrogentle, putem, în interesul clienților noștri, să oferim o abordare holistică a subiectului pilelor de combustie”, susține Frank Müller. „Cooperarea dintre cele două companii va simplifica în mod semnificativ procesul de consultare, instalare a infrastructurii și operarea stivuitoarelor cu pile de combustibil pentru clienții noștri. Suntem foarte încântați că am reușit să câștigăm un partener ca Hydrogentle.”

Parteneriatul cu Hydrogentle reprezintă ultima piesă din puzzle pentru STILL, care acum poate lansa pe piață tehnologia Fuel Cell. Aceasta înseamnă că stivuitoarele STILL nu mai sunt doar „Gata pentru Li-Ion”, ci și „Gata pentru Fuel Cell”, iar clienții pot alege între diferitele surse de energie fără a fi nevoiți să opteze pentru un anumit stivuitor. În plus, STILL oferă clienților săi „serviciul complet” pentru vehicule și baterii sau pile de combustibil, o arhitectură de sistem foarte robustă și timpi redusi de nefuncționare.