Home Intermodal Transportatorii austrieci cer o lege împotriva prețurilor de dumping

Transportatorii austrieci cer o lege împotriva prețurilor de dumping

Transportatorii austrieci cer o lege împotriva prețurilor de dumping

Industria de transport rutier din Austria solicită politicienilor o lege care să interzică prețurile de dumping în transportul rutier, invocând și nevoia de protecție a mediului și angajamentul luat de industrie în această direcție.

„Transportatorii austrieci sunt dedicați protecției climatice și, prin urmare, fiecare serviciu ar trebui să aibă un preț corespunzător pentru client. De aceea, solicităm o lege care interzice dumping-ul prețurilor în transportul rutier de mărfuri”, spune Günther Reder, președintele asociației comerciale pentru industria transportului de marfă din Camera de Comerț a Austriei (WKÖ).

„Desigur, nu este vorba despre a face Austria ca locație comercială și transportul rutier mai scump prin impozite și taxe suplimentare, ci despre calcule serioase ale prețurilor pentru serviciile de transport pe care le oferim în fiecare zi. Dacă suntem în mod constant subminați de prețurile mici ale transportatorilor din străinătate, acest lucru ne afectează industria și obiectivele climatice. Dacă va continua o recesiune economică, așa cum este în prezent, această tendință va fi intensificată”, subliniază președintele.

„Când politicienii vorbesc despre costuri adevărate și cer acest lucru, am dori să susținem acest lucru. În același timp, totuși, avem nevoie de protecție sub formă de condiții-cadru juridice, astfel încât serviciile noastre să reflecte, de asemenea, costurile reale și să le putem cere clientului final. O interdicție legală a dumpingului de preț în transportu rutier de mărfuri ar putea remedia acest lucru”, transmite Reder.