Home Intermodal 10,5% din flota de nave portcontainer rămâne indisponibilă din cauza întârzierilor

10,5% din flota de nave portcontainer rămâne indisponibilă din cauza întârzierilor

10,5% din flota de nave portcontainer rămâne indisponibilă din cauza întârzierilor

Situația navelor portcontainer care ajung cu întârziere în porturi a început să se îmbunătățească ușor. Cu toate acestea, 10,5% din flota globală rămâne indisponibilă.

Deși blocajele pe lanțurile globale de aprovizionare persistă, numărul de nave portcontainer care așteaptă în porturi pentru ca danele să se elibereze a scăzut, arată o analiză a Sea-Intelligence.

În perioada ianuarie-aprilie 2022, procentajul flotei globale indisponibilă ca urmare a întârzierilor a scăzut de la 13,8% la 10,5%. “Aceasta înseamnă că 3,3% din flota globală a fost reintrodusă în operațiuni în perioada ianuarie-aprilie,” a comentat Alan Murphy, CEO Sea-Intelligence. Însă, în ciuda ameliorării situației, peste 10% din flota globală de nave portcontainer rămâne în continuare blocată într-o perioadă în care cererea rămâne la un nivel ridicat.

În ceea ce privește zona de transport terestru, un index al congestiei terminalelor calculat de Sea-Intelligence a relevat o îmbunătățire semnificativă a situației. Indexul a coborât de la 95% la începutul acestui al la sub 50%, deși situația s-a schimbat în bine mai degrabă în cazul terminalelor din Marea Mediterană, decât al celor din Nordul Europei.

“La nivel de porturi, îmbunătățiri notabile se observă în Sspania, Italia și Grecia, în timp ce la celălalt capăt al spectrului, nu vedem schimbări majore în Rotterdam sau Hamburg,” a declarat Alan Murphy.