Home Intermodal METRANS alege Middle Corridor cu tranzit prin portul Constanța ca alternativă la ruta prin Rusia

METRANS alege Middle Corridor cu tranzit prin portul Constanța ca alternativă la ruta prin Rusia

METRANS alege Middle Corridor cu tranzit prin portul Constanța ca alternativă la ruta prin Rusia

Pe măsură ce conflictul din Ucraina continuă, tot mai mulți operatori de transport feroviar și intermodal, dar și clienți ai acestora aleg Middle Corridor ca rută alternativă pentru aducerea mărfurilor din Asia în Europa.

METRANS, unul dintre cei mai mari operatori de transport intermodal din Europa, se alătură rutei Trans-Caspice (n.red. Middle Corridor) cu tranzit prin Portul Constanța și mai departe către Germania. Primul test cu un tren de containere  a fost catalogat de către operatorul feroviar ceh drept un succes, fiind încărcat 100%.

Containerele din China au ajuns la destinație în Mannheim, Germania la timp, conform standardelor Metrans, în ciuda timpului de tranzit mai lung comparativ cu ruta nordică. Serviciul a fost inaugurat în prima jumătate a lunii mai, METRANS lansând un nou serviciu din China către Europa prin Middle Corridor. Containerele ajung din China pe coasta de est a Mării Negre cu nave feeder, apoi în Portul Constanța de unde sunt preluate către hinterland.

Având în vedere conflictul din Ucraina, rutele feroviare uzuale pe Noul Drum al Mătăsii au fost perturbate. Coridorul de Nord tranzita Małaszewice și Rusia, sau via Ucraina, trenurile intrând în Slovacia în zona Čierna nad Tisou unde se află terminalul intermodal Dobrá. “Tendința de creștere a transporturilor pe această rută a fost frânată de război și deși fluxurile de marfă nu s-au oprit complet, departamentul Silk Road al METRANS a lucrat alături de partenerii săi pentru a găsi o nouă rută și o alternativă la Coridorul de Nord,“ declară compania.