Home Companii AHEAD Logistics Romania

AHEAD Logistics Romania

AHEAD Logistics Romania

Prezentă de 6 ani pe piaţa românească, Ahead Logistics Romania, o companie cu origini germane şi-a dezvoltat o gamă completă de servicii în domeniul transportului, de la transport intern şi internaţional, transport rutier de mărfuri generale, transport rutier la temperatură controlată, dar şi în domeniul logisticii, deţinând un centru logistic lângă Ploieşti. Acesta are o suprafaţă totală de 67.000 mp, din care patru zone de depozite cu o suprafaţă de 8.500 mp, o platformă de beton de 15.000 mp care poate găzdui un terminal de containere, două linii de cale ferată conectate la reţeaua naţională de căi ferate şi o clădire de birouri de 350 mp.

În acest sens, în 2009 a fost demarată şi activitatea de casă de expediţii, care anul acesta a ocupat un punct central în strategia de dezvoltare a companiei, după cum declară domnul Mircea Mănescu, Managing Director Ahead Logistics: „Anul acesta am avut o altă strategie, orientată spre profitabilitatea companiei şi nu pe creşterea cifrei de afaceri, care se va menţine la un nivel similar cu cel din 2011. În 2012 am înregistrat o creştere semnificativă pe zona casei de expediţii, acolo unde ne-am şi concentrat eforturile.“

Pe segmental de transport naţional compania Ahead Logistics deserveşte aproape toţi jucătorii importanţi de pe piaţă, în special din retail, FMCG şi domeniul industrial oferind servicii de transport pentru mărfuri generale cu trailere cu prelată sau pentru produsele care necesită un control termic, cu flota de camioane frigorifice. În plus, oferă servicii de distribuţie pentru magazinele Billa, XXL, Penny Market în trei centre logistice din Turda, Ploieşti şi Bucureşti.

Pe partea de transport internaţional Ahead Logistics pune la dispoziţia clienţilor servicii de transport internaţional de mărfuri către şi dinspre Europa de Vest, în special pentru Germania, Franţa, Benelux, Danemarca, dar şi către alte destinaţii precum Italia, Spania.

Pasul următor în evoluţia Ahead Logistics este modernizarea actualului depozit şi creşterea spaţiului logistic cu cu încă 15.000 mp, pentru a construi un nou depozit modern, clasa A, care va avea şi o parte specială pentru mărfurile la temperatură controlată.

„Piaţa de logistică a progresat din 2006, când a luat naştere Ahead Logistics Romania, au apărut firme consacrate din Europa de Vest, în paralel dezvoltându-se şi firme cu capital autohton. Deşi încă nu a ajuns la maturitate, în ultimii ani s-au făcut progrese importante pe această segment.

Pe piaţa transporturilor în schimb lucrurile au involuat în ultimii ani, întrucât din cauza crizei volumele de marfă au scăzut, mulţi transportatori au ieşit de pe piaţă, unii au facut dumping pentru a-şi mentine volumele de transport, suportând apoi consecinţele de rigoare, iar majoritatea transportatorilor nu au demarat nici un fel de reînnoire a parcului auto, lucru care a generat o scădere a numărului de camioane de pe piaţă precum şi o îmbătrânire accentuată a camioanelor.“  – Mircea Manescu, Managing director Ahead Logistics