Home Automotive Ajutoare de stat de peste 59 de milioane de euro pentru industria auto

Ajutoare de stat de peste 59 de milioane de euro pentru industria auto

Ajutoare de stat de peste 59 de milioane de euro pentru industria auto

Patru companii producătoare din industria auto: Automobile DACIA, SWOBODA Sibiu, SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE și MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS vor beneficia de ajutoare de stat în valoare de peste 59 milioane euro pentru investiții în construcția de noi fabrici sau extinderea capacităților de producție.

Automobile DACIA va beneficia de un ajutor de stat în valoare de aproxmativ 24,9 milioane euro pentru extinderea capacității de producție în vederea creșterii producției, pentru a răspunde cererii în creștere a pieței de autovehicule.

SWOBODA Sibiu va crește producția de senzori la fabrica din Cisnădie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 3,66 milioane euro.

SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE va beneficia de un ajutor de peste 22 milioane euro pentru construcția unei noi unități de producție pentru componente pentru suspensii auto la Oradea, iar MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS va extinde activitatea de producție de scaune auto și scaune auto asamblate, iar ajutorul acordat pentru această investiție este de .8.8 milioane euro.

De asemenea, pe 10 decembrie s-a mai aprobat acordarea unui ajutor de 17,3 milioane euro companiei OMNIA EUROPE pentru o investiție de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb la Medgidia.

Aceste proiecte vor duce la crearea a 1.272 noi locuri de muncă, iar valoarea totală a investiției se ridică la peste 215 milioane euro.