Home Automotive O nouă investiție în sectorul automotive

O nouă investiție în sectorul automotive

O nouă investiție în sectorul automotive

Sogefi Group, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de filtrare, suspensii și sisteme de climatizare pentru industria auto, va deschide a doua unitate de producție în România, la Oradea.

Compania va demara un proiect greenfield pentru fabricarea de componente pentru sisteme de suspensie si va investi 50 de milioane de euro pe parcursul a 8 ani. Compania va beneficia de un ajutor de stat în valoare de 104 milioane lei (22,3 milioane euro), acordul de finanțare fiind semnat pe 10 decembrie de către Eugen Teodorovici, Ministerul Finanțelor.

“Investiția va crea 250 de noi locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea economiei locale. InvestRomania va continua să fie un partener de încredere în ceea ce privește dezvoltarea și creșterea comunității de afaceri internaționale, oferind asistență investitorilor în toate etapele procesului de luare a deciziei” a declarat Paula Pârvănescu, Secretar de Stat.

„Am ales România datorită poziţiei geostrategice, a climatului de afaceri foarte competitiv şi a forţei de muncă înalt calificată. Am găsit în parcul industrial din Oradea locaţia ideală cu acces facil către clienții noștri din Vest”, a declarat Pasquale Colicchia, reprezentantul grupului Sogefi.