Home Automotive Alin Ioanes este noul CEO Rombat

Alin Ioanes este noul CEO Rombat

Alin Ioanes este noul CEO Rombat

Alin Ioanes a fost numit CEO al Rombat, cel mai mare producător de baterii auto din România începând cu data de 15 februarie. Acesta îi succede în funcție lui Ioan Repede, managerul care jucat un rol vital în succesul Rombat după 1990.

 “Mă bucur să mă alătur echipei și familiei Rombat, o entitate de calibru pentru industria românească. Este o provocare și o onoare care mă responsabilizează în egală măsură!
Contextul socio-economic aduce noi provocări însă, ne creează enorme oportunități. Pandemia a accelerat anumite procese de transformare, iar unul dintre acestea ne vizează direct: energy storage.
Avem toate premisele să fim vârful de lance al acestei transformări având în vedere experiența și capabilitățile de research & development.
Am convingerea că împreună cu echipa vom reuși să scriem și pe viitor multe file de succes în continuarea poveștii ROMBAT,”
a declarat Alin Ioanes.

Rombat este cel mai mare producător de baterii auto din România și este lider național încă din 1997. În prezent, compania numără peste 700 de angajați, iar rețeaua sa de service cuprinde peste 100 de reprezentanțe în toată țara.  Producătorul român este furnizor pentru producători OEM precum Dacian, Grupul Renault, Nissan, Ford Craiova și își exportă produsele pe piețe precum Franța, Italia, Germania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Corația, Ungaria, Rusia, Ucraina sau Finlanda. În 2012, Metair International Holdings Coöperatief U.A., parte a grupului sud-african Metair Investment Limited a cumpărat 99% din acțiunile Rombat.

În 2018, compania a demarat investiția pentru o nouă capacitate de producție pentru producerea celulelor și bateriilor Litiu-Ion.