Home Intermodal Rhenus achiziționează divizia de freight forwarding a companiei de logistică BLG

Rhenus achiziționează divizia de freight forwarding a companiei de logistică BLG

Rhenus achiziționează divizia de freight forwarding a companiei de logistică BLG

Furnizorul de servicii logistice integrate Rhenus va cumpăra divizia de freight forwarding a grupului BLG și va continua expansiunea pe noi piețe.

Grupul BLG Logistics a luat decizia strategică de a se concentra pe businessul domestic și internațional pentru logistică de contract, logistică pentru industria automotive și divizia de containere.

Astfel, Rhenus Air & Ocean își consolidează poziția pe piața din Germania cu preluarea businessului de freight forwarding al BLG International Forwarding GmbH & Co KG. Rhenus se va folosi de această achiziție pentru a se extinde către noi afaceri și pentru a își deschide rețeaua sa globală pentru BLG Group. Dacă tranzacția va fi aprobată de organismele anti-trust, Rhenus va achiziționa cele 9 birouri ale BLG International Forwarding GmbH & Co KG la 1 aprilie 2021.

Cele 9 site-uri operate de BLG includ aproximativ 100 de angajați și vor fi integrate în rețeaua Rhenus Air & Ocean din Germania, care cuprinde în prezent 12 birouri. Procesul de integrare va include site-urile din Hamburg, Bremenhaven, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, dar și din Munchen și va permite companiei să manipuleze un volum mai mare de mărfuri prin hubul maritim LCL din Hilden și prin hubul aerian din Frankfurt, de exemplu.

Biroul de freight forwarding al BLG din Bremen, care se axează pe transportul rutier, transportul agabaritic, proiecte speciale și transport maritim este exclus din această tranzacție.