Home Automotive AGV drive-through solution: ifm oferă o soluţie integrată cu AGV pentru automatizarea transportului componentelor între liniile de producţie

AGV drive-through solution: ifm oferă o soluţie integrată cu AGV pentru automatizarea transportului componentelor între liniile de producţie

AGV drive-through solution: ifm oferă o soluţie integrată cu AGV pentru automatizarea transportului componentelor între liniile de producţie

Automatizarea logisticii interne contribuie la optimizarea proceselor prin creșterea directă a producţiei, reducerea timpilor de staţionare datoraţi lipsei de componente și utilizării mai eficiente a resursei umane acolo unde poate aduce valoare adaugată.

Fluxul complicat de aprovizionare sau întârzierile în livrare reprezintă o problemă recurentă cu care se confruntă atât companiile mari, cât și cele mici.

Prin automatizarea transportului materialelor din depozit la linia de producţie, companiile își pot crește productivitatea și pot programa livrările către posturile de lucru din producţie, evitând blocajele provocate de lipsa materialelor la locul și timpul potrivit. Însă, odată luată decizia de a automatiza un proces, intervin dileme precum alegerea soluţiei potrivite din multitudinea de sisteme existente pe piaţă, costul soluţiei sau ROI (return of investment) care se calculează la aportul adus producţiei și a numărului de persoane realocate. Până relativ recent, vehiculele ghidate automate (AGV) tradiţionale erau singura opţiune pentru automatizarea sarcinilor de transport intern.

Folosind experienţa sa de peste 50 de ani în producţia senzorilor și sistemelor de control, ifm electronic a lansat o soluţie AGV complet automatizată pentru transportul de componente și alimentarea posturilor de lucru din producţie, patentată în 2020.

Soluţia propusă de ifm oferă un concept inovator de preluare și livrare cutii printr-o simplă trecere pe sub sistemul “drive through” patentat. Utilizând senzoristica pentru care compania ifm este cunoscuta pe piață, sistemul primește automat informaţii legate de prezenţa cutiilor și nivelul actualizat al componentelor, fapt ce generează comenzi automate către sistem, fără a necesita intervenţia operatorului. Software-ul aflat la baza soluţiei primește feedback continuu atât de la AGV cât și de la fiecare staţie conectată, oferind o trasabilitate foarte clară a logisticii.

Avantaje

Soluţia ifm aduce valoare proceselor logistice în cadrul companiilor de producţie prin:

  • Eliminarea muncii manuale în sarcinile de transport al materialelor
  • Disponibilitate crescută a materialelor pentru linia de producţie
  • Disponibilitatea soluţiei 24/7
  • Posibilitate de înregistrare a informaţiilor intralogistice pentru optimizarea producţiei
  • Oportunităţi crescute pentru automatizarea proceselor