Home Automotive Amazon cumpără Zoox și intră pe piața vehiculelor autonome

Amazon cumpără Zoox și intră pe piața vehiculelor autonome

Amazon cumpără Zoox și intră pe piața vehiculelor autonome

Amazon.com a achiziționat start-up Zoox pentru suma de 1 miliard de dolari. Astfel, gigantul din ecommerce se extinde pe piața vehiculelor autonome.

Compania a anunțat finalizarea tranzacției pe 26 iunie și a cumpărăt Zoox, un start-up înființat în urmă cu 6 ani, pentru a contribui la realizarea viziunii Zoox în ceea ce privește viitorul vehiculelor autonome.

Zoox va continua să opereze ca o companie independentă în cadrul Amazon, cu Aicha Evans la conducere în calitate de CEO și Jesse Levinson, Co-fondator al companiei în calitate de CTO, a declarat Amazon. “Zoox lucrează la imaginarea, inventarea și conceptul unei experiențe superioare a condusului autonom,” a declarat Jeff Wilke, Amazon’s CEO, Worldwide Consumer.

“Această achiziție consolidează impactul Zoox asupra industriei tehnologiilor de condus autonome,” explicat Aicha Evans, CEO Zoox. “Acum avem o oportunitate uriașă de a realiza un viitor complet autonom.”

Nu este complet clar planul Amazon pentru tehnologia Zoox, însă specialiștii consideră că retailerul online ar putea integra soluțiile Zoox în rețeaua sa logistică pentru a oferi livrări mai ieftine și rapide.

Aceasta nu este prima investiție a Amazon în domeniul tehnologiei vehiculelor autonome. În 2019, compania a luat parte într-o rundă de finațare pentru Aurora Innovation, un startup autonomy deținut de fostul director de proiect pentru vehicule autonome din cadrul Google. De asemenea, gigantul online a investit în startup-ul de vehicule electrice Rivian.

În același timp, Amazon derulează propriile proiecte ce vizează tehnologia vehiculelor autonome, incluzând roboții pentru livrările last-mile, concepuți pentru a transporta colete de dimensiuni reduse la locuințele clienților.