Home Logistics Ambalare Bicicletele Trek se îmbracă în straie noi, sustenabile

Bicicletele Trek se îmbracă în straie noi, sustenabile

Bicicletele Trek se îmbracă în straie noi, sustenabile

Deși bicicleta este un mod de transport cât se poate de sustenabil și prietenos cu mediul, drumul din fabrică până la consumatorul final este, de cele mai multe ori, pavat cu ambalaje din plastic.

Trek, cea mai mare companie americană de biciclete, exportate în întreaga lume, foarte populare și în România, a demarat începând cu acest an, un program ce are ca obiectiv reducerea cantităţii de plastic nereciclabil utilizat pentru ambalarea produselor sale și înlocuirea acestuia cu materiale reciclabile.

Pentru a fi protejate pe timpul transportului și a ajunge la clienţi în condiţii impecabile, expediate fiind dintr-o parte într-alta a lumii, bicicletele Trek au necesitat dintotdeauna utilizarea unor cantităţi impresionante de ambalaj de protecţie cu bule și alte plastice nereciclabile. Și având în vedere numărul de biciclete vândut anul de companie cu sediul central în Wisconsin, SUA, munţi de deșeuri de plastic sunt aruncaţi, la propriu, la groapa de gunoi. În 2020, Trek a început să modifice ambalajele pentru cel mai popular model al său – modelul MTB hardtrail Marlin, făcând tranziţia de la plastic la materiale mult mai prietenoase cu mediul, cum ar fi carton ondulat. Potrivit companiei, aceste schimbări au însemnat o reducere a deșeurilor din plastic cu 23.000 kg. Compania intenţionează să elimine toate ambalajele nereciclabile pentru modelul Marlin și alte câteva modele din aceeași categorie până la finalul anului 2021, iar pe termen lung să utilizeze doar ambalaje realizate din materiale reciclabile 100%.

Compania a anunţat că pentru cursierele sale are deja în lucru un nou concept de ambalaj. “Ne-am propus să reimaginăm acest produs, să-l simplificăm și să reducem impactul pe care îl avem,” declara Kevin Rogers, Manager de Dezvoltare Ambalaje pentru Trek într-un comunicat de presă. “Însă ambalajul este doar un pas pe o cale mult mai complexă; un alt pas importat este educaţia.” Iar parte a acestei educaţii este și informarea corectă a retailerilor și a clienţilor, compania planificând inclusiv o campanie de marketing pentru a informa publicul despre ce ar trebui să facă cu ambalajele și unde să le arunce.

Trecerea la ambalaje mai prietenoase cu mediul este doar o parte a unui angajament mai complex al Trek de a trece la practici mai sustenabile, producătorul de biciclete alăturându-se altor companii producătoare de echipamente pentru activităţi în natură ca Prana, GSI Outdoors, Life Straw in Responsible Packaging Movement – o mișcare ce urmărește eliminarea plasticului de unică folosinţă și a fibrelor de lemn virgine din ambalaje.