Home Logistics Depozitare Boplan – sisteme de protecţie inovatoare pentru siguranţa întregului depozit

Boplan – sisteme de protecţie inovatoare pentru siguranţa întregului depozit

Boplan – sisteme de protecţie inovatoare pentru siguranţa întregului depozit

Producătorul belgian BOPLAN® proiectează, dezvoltă și produce sisteme de protecţie pentru cele mai dificile medii de lucru. Toate sistemele Boplan au un singur obiectiv: protecţia oamenilor, vehiculelor, clădirilor și infrastructurii. În România și Bulgaria, aceste sisteme sunt distribuite și inslalate de către reprezentantul exclusiv, Tezcon Storage Systems

Prezenţa soluţiilor de protecţie pentru securizarea rafturilor și a echipamentelor într-un depozit modern este o necesitate, mai ales dacă valoarea produselor este ridicată. Incidentele în depozit pot surveni în orice moment și de aceea, investiţia în soluţii de protecţie este foarte importantă, în caz de accident fiind economisite sume importante. Indiferent cât de atenţi sunt angajaţii în timp ce operează un echipament, există întotdeauna probabilitatea lovirii unui raft, a unui perete sau a altui obiect din depozit.

Prin urmare, este imperativ ca fundaţiile sistemelor de rafturi, ușile etc., precum și culoarele de lucru să fie separate de pasajele pietonale pentru a evita orice tip de accident. Sistemele de protecţie Boplan se disting prin structura lor inovatoare, precum și prin eficienţa ridicată a acestora în cazul accidentelor în care sunt implicate echipamentele de manipulare din depozit.

  • Materiale inovatoare

Boplan este lider în proiectarea și fabricarea sistemelor de protecţie, în procesul de producţie fiind utilizate materiale polimerice cu durabilitate și rezistenţă excepţionale. Materialul folosit de Boplan are așa numita „memorie activă” și este foarte elastic. Acesta absoarbe până la 80% din energia unui impact și apoi revine imediat în forma sa originală, fără a afecta materialul. Prin comparaţie, protecţia metalică se va îndoi și va necesita reparaţii, va trebui revopsită sau înlocuită complet, iar podeaua din beton trebuie reparată de fiecare dată.

Protecţia din lemn este aproape ineficientă, va fi complet distrusă și necesită înlocuirea imediată. În plus, trebuie realizată și o verificare de eventuale daune la elementele din jur. Mai mult decât atât, materialul elastic nu deteriorează stivuitorul, liza, paleţii sau mărfurile, comparativ cu protecţiile din metal sau din lemn.

Boplan Modular Systems sunt cele mai inovatoare produse disponibile pe piaţă astazi în domeniul protecţiilor și siguranţei în depozit. Acestea sunt instalate și implementate în clădiri industriale, depozite, hale de producţie, aeroporturi, platforme de foraj și multe altele și sunt disponibile în variantă personalizată, pentru orice nevoie specifică a clienţilor. Toate produsele și sistemele sunt fabricate în Belgia și sunt pretestate la cele mai înalte standarde, respectând toate normele europene de siguranţă.

  • Sisteme modulare

Sistemele de siguranţă Boplan sunt modulare, astfel că sunt mai ușor de instalat și de înlocuit. Deși fierul și oţelul sunt materialele cele mai utilizate în producţia de bariere de siguranţă în industrie, aceste materiale au totuși o serie de dezavantaje: necesită tratament anticoroziv, vopsire periodică și se deformează extrem de ușor. De asemenea, pe termen lung, elementele de fixare slăbesc și duc la daune prin descentrare și lipsa de siguranţă. În plus, acestea sunt grele, dificil de instalat și transportat, sunt atacate de agenţi corozivi și au un ciclu de viaţă relativ scurt. La celălalt pol, produsele Boplan sunt fabricate din polimer elastic ranforsat cu pereţi groși, ceea ce sporește rezistenţa la impact, chiar și în cazul impacturilor de mare viteză.

În plus, sunt flexibile și revin la forma lor originală după un impact. Un alt avantaj major este că nu ruginesc și sunt rezistente la substanţe chimice, ceea ce le conferă durabilitate si sustenabilitate în timp. Culoarea galbenă este folosită în mod frecvent pentru amplificarea atenţiei, totuși există si alte culori care pot fi alese în funcţie de solicitarea clientului. Soluţiile Boplan sunt extrem de durabile și în același timp 100% reciclabile, un aspect important, în condiţiile în care companiile devin tot mai interesate de aspectul de mediu.

  • Variabilitate

Barierele de trafic Boplan pot rezista unui camion cu impact de 3,5 tone la o viteză de 17,7 km/h. După impact, revin imediat la forma și poziţia lor originală. Necesitatea de a repara sau de a schimba barierele după impact este minimă. Sunt usor de utilizat, de ansamblat și de întreţinut. Un alt produs al seriei de siguranţă Boplan sunt bolarzii de siguranţă care protejează colţurile ușilor de loviturile echipamentelor de depozit. Fabricaţi tot dintr-un material polimeric, aceștia rezistă unui impact foarte mare.

Protecţiile pentru coloane (inclusiv rotunde), precum și pentru colţurile zidurilor, sunt de asemenea des utilizate. Acestea asigură o protecţie eficientă împotriva impactului cauzat de stivuitoare si lize electrice, fapt deosebit de important pentru rezistenţa clădirii. În portofoliul Boplan sunt incluse și o varietate de balustrade pentru aplicaţii interioare și exterioare, bolarzi, protecţii pentru uși și intrări, soluţii pentru sistemele de depozitare pe rafturi metalice, uși de securitate pentru spaţii înalte și scări etc. Produse interesante sunt, de asemenea, marcajele la podea din polimer, cu o rezistenţă și o durabilitate crescute în comparaţie cu sistemele de marcare existente pe piaţă (scotch, benzi adezive, vopsea etc.), fiind rezistente la trecerile repetate ale roţilor stivuitoarelor și ale altor vehicule din depozit.

În România, Tezcon Storage Systems are ca referinţe de implementare cu success a protecţiilor Boplan în cadrul unor companii precum Coca Cola Hellenic, Marathon Distribution, Coats, Hutchinson, Hoeganaes, Greiner Packaging, Sapa Profiles.

„Colaborarea îndelungată și feedback-ul pe care l-am primit de la parteneri, ne dau încrederea că putem oferi soluţii adaptate tuturor exigenţelor și solicitărilor de protecţie și securitate venite din partea clienţilor, atât în zona de producţie, cât și în cele de depozitare marfă finită sau materii prime, la preţuri competitive, potrivit soluţiilor agreate” a spus Ozkan Tezel, Executive Manager Tezcon Storage Systems.