Home Automotive Bosch – investiții de 120 milioane de euro în România în 2018

Bosch – investiții de 120 milioane de euro în România în 2018

Bosch – investiții de 120 milioane de euro în România în 2018

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, aniversează în 2019 un sfert de secol de prezență în România și continuă să își consolideze poziția pe piață și să își extindă operațiunile locale.

Compania a investit în 2018 aproximativ 120 milioane de euro în România, în special în dezvoltarea unităților de producție pentru soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. La Jucu, județul Cluj, unde se produc componente auto electronice, Bosch a investit 45 milioane de euro în construcția celei de-a doua unități de producție, cu o suprafață de 43.400 mp. De la deschiderea sa, în 2013, fabrica Bosch din Cluj a livrat peste 150 de milioane de piese auto de înaltă calitate clienților internaționali. Printre altele, aici se produc unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și asistență la condus, dar și sisteme electronice de siguranță.

Și unitatea de producție din Blaj și-a crescut capacitatea de producție component auto, senzori de oxigen, componente pentru controlul transmisiei și senzori pentru emisiile de oxizi de azot.În plus, Bosch a investit la Blaj și în construcția unui centru logistic cu o suprafață de peste 20.000 mp.

Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație, începând din anul 2020.

Creștere de 29% a vânzărilor în România

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 miliarde de lei (452 de milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproape nouă procente în comparație cu anul precedent. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au ajuns la 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) – reprezentând o creștere de 29 de procente față de anul anterior.

Afacerea Bosch în România s-a dezvoltat, din nou, foarte bine în 2018, în ciuda condiţiilor de piață pline de provocări din anul anterior”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România, cu ocazia conferinței de presă anuale a companiei.

 

Numărul angajaților Bosch din România a ajuns la aproximativ 7.800, la 31 decembrie 2018, reprezentând o creștere anuală de 19 procente și este de așteptat ca acest număr să crească în 2019.

În ceea ce privește previziunile pentru acest an, Mihai Boldijar a declarat că 2019 trebuie privit cu prudență și precauție, compania așteptându-se la o creștere moderată pe piața din România.