Home Intermodal Airborne Global Services lansează primul tren intermodal pe ruta Cluj Napoca-Constanța

Airborne Global Services lansează primul tren intermodal pe ruta Cluj Napoca-Constanța

Airborne Global Services lansează primul tren intermodal pe ruta Cluj Napoca-Constanța

Pe 23 mai, primul tren din terminalul Life Logistics din Agigea-Sud a plecat către destinația finală, terminalul intermodal din Cluj-Napoca Est.

Compania Airborne Global Services, parte a Silk Group este inițiatorul acestui proiect de anvergură, aducând la masă toți ceilalți actori implicați: CFR Marfă – proprietarul terminalului, Rocombi – administratorul și operatorul terminalului, clienți și alți factori implicați.

„Este important să menționăm rolul vital al clientului ancoră, compania Pehart, una dintre cele mai mari companii din industria hârtiei, în punerea în operă a acestui proiect.De asemenea, un rol cheie revine și companiei de transport maritim Cosco Shipping Romania, care nu numai că susține, dar și depune diligențele necesare dezvoltării transportului intermodal în România” a declarat Adrian Istrate Scrădeanu, General Manager Silk Group Romania.

Trenul este operat în terminalul proprietate CFR Marfă. Terminalul are o capacitate de până la 3.000 TEU, dispune de o platformă de peste 6.000 mp și este deservit de două linii CF a câte 400 m lunigme fiecare. În Constanța, operațiunile de încărcare și descărcare se desfășoară în terminalul Life Logistics din Constanța Sud Agigea, care are acces la două linii CF cu o lungime de 600 m, o suprafață de 30.000 mp și 3 echipamente specializate de ridicat și manipulat containere.

Trenul constă într-un mix de containere din flota proprie Airborne Global Services de 45’, dar și containere uzuale de 20’ și 40’.

Gama de servicii oferite cuprinde și livrarea door-to-door cu remorci specializate de containere, servicii de comisionariat vamal, încărcare/descărcare containere în terminal, depozitare containere, efectuarea documentației și planificarea expediției.

Plecarea din Constanța se face joi seara cu sosire duminică seara în Cluj, iar din Cluj către Constanța plecarea se face luni seară cu sosire joi dimineață.