Home Automotive Bosch crește capacitățile de producție pentru soluții de mobilitate

Bosch crește capacitățile de producție pentru soluții de mobilitate

Bosch crește capacitățile de producție pentru soluții de mobilitate

Bosch a investit în România în 2017 aproape 100 milioane euro, în special în dezvoltarea unităților de producție pentru Soluții de mobilitate de la Blaj și Cluj, a anunțat în cadrul conferinței de presă anuale a grupului, Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentant al Grupului Bosch în România. “O piață de 4 miliarde de euro cum este cea a automobilelor electrice nu poate fi o piață în care să nu fim prezenți și avem un obiectiv foarte ambițios, de a deveni cel mai mare furnizor de mobilitate” a declarat Mihai Boldijar.

Fabrica Bosch din Cluj și-a mărit capacitatea de producție și portofoliul de produse. Din 2014 și până în prezent aici au fost produse 43 de milioane de componente auto, precum unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camera multiple și asistență la condus, dar și sisteme electronice de siguranță.

Și fabrica din Blaj a grupului german Bosch a înregistrat anul trecut o dezvoltare semnificativă a producției pe segmentul de soluții de mobilitate, iar din 2018 aici se vor produce și senzori pentru emisiile de oxizi de azot.

Plan de investiții

Și pentru 2018, Bosch a bugetat investiții de aproximativ 100 milioane euro. Compania a demarat construcția propriului centru de inginerie la Cluj-Napoca și va investi aproximativ 25 milioane de euro doar în acest proiect. Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 17.000 de metri pătrați și va concentra activitățile desfășurate anterior în mai multe locații din Cluj.

De asemenea, Bosch a decis să își extindă activitățile de producție și în sectorul de Bunuri de larg consum. BSH Electronice va construi o fabrică de mașini de spălat, investiția ridicându-se la 110 milioane euro. Fabrica va fi amplasată la Simeria, existența liniei de cale ferată în vecitătatea viitoarei unități de producție fiind un factor major în alegerea locației, transportul produselor urmând să se realizeze pe tren, au precizat reprezentanții companiei.  Producția este preconizată să înceapă în martie 2020 și până în 2022 se va ajunge la fabricarea a 1 milion de mașini de spălat anual.

Nu în ultimul rând, Bosch va continua să investească în educație și în activități de CSR.

2017, cel mai bun an din istoria Bosch în România

În 2017, Bosch a avut vânzări consolidate pe plan local de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro), în creștere cu 26% față de anul anterior. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, s-au ridicat la 4,2 miliarde de lei (931 de milioane de euro), o creștere de 57 de procente comparativ cu 2016.

Bosch își propune să continue creșterea și în 2018, în ciuda climatului economic dificil. Grupul Bosch se așteaptă ca veniturile din vânzări să crească în acest an cu 2 până la 3 procente.

Pe plan local, în 2018 Bosch se așteaptă la o creștere a cifrei afaceri de două cifre, în primele trei luni ale anului trendul fiind confirmat de creșterea semnificativă înregistrată, a spus Mihai Boldijar.