Home Automotive Calsonic Kansei construiește o nouă fabrică în România

Calsonic Kansei construiește o nouă fabrică în România

Calsonic Kansei construiește o nouă fabrică în România

Constructorul japonez Calsonic Kansei va demara construcția unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto în România.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întâlniri a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat, Alexandru Petrescu cu reprezentanții companiei nipone.

Investiția de tip greenfield va fi demarată în 2018, iar producția de serie va începe în 2020, fiind generate până la 370 de noi locuri de muncă. Noua capacitate de producție va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploiești, din 2006, și care în prezent are 630 de angajați.

Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România. Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuție de 10% la PIB-ul național”, a declarat Alexandru Petrescu

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, ș.a.) și produce în România radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat.