Home Automotive thyssenkrupp deschide o nouă fabrică de amortizoare la Sibiu

thyssenkrupp deschide o nouă fabrică de amortizoare la Sibiu

thyssenkrupp deschide o nouă fabrică de amortizoare la Sibiu

thyssenkrupp a inaugurat pe 25 iunie o nouă fabrică pentru producția de componente auto la Sibiu. Noua unitate va produce amortizoare pentru clienți precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiția totală se ridică la aproximativ 60 milioane euro.

Dr. Karsten Kroos, CEO al diviziei automotive a thyssenkrupp a declarat: “Această investiție nu a avut ca obiectiv doar extinderea rețelei europene de producție ci vine ca urmare a obținerii unor contracte cu noi clienți și noi tehnologii. La Sibiu vom fabrica amortizoare la cele mai înalte standarde tehnice de calitate pentru modelele premium ale clienților noștri. În același timp, ne aflăm în plin proces de industrializare a unei noi generații de amortizoare pentru sisteme de șasiu cu grad ridicat de automatizare.”

thyssenkrupp a demarat activitățile de producție amortizoare în Sibiu încă din 1996, iar noua fabrică reprezintă o extindere a unității existente. Compania produce componente și sisteme complete de amortizare pentru OEM, dar și furnizori aftermarket. Investiția thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu care are acum în jur de 1.000 de angajați.

thyssenkrupp este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de amortizare la nivel mondial. Sub brandul Bilstein compania produce componente în 8 locații din Europa, Statele Unite ale Americii și China. Segmentul de amortizoare este parte a Diviziei de Componente a grupului care produce piese pentru industria auto și segmentul de echipamente și numără 34.000 de angajați la nivel mondial. Divizia de componente a înregistrat în anul fiscal 2017/2018 vânzări de aproximativ 7,9 miliarde euro.