Home Logistics Depozitare Cel mai mare parc industrial din vestul țării, inaugurat la Sânandrei

Cel mai mare parc industrial din vestul țării, inaugurat la Sânandrei

Cel mai mare parc industrial din vestul țării, inaugurat la Sânandrei

Banat Business Park, cel mai mare parc industrial din vestul României a fost inaugurat la Sânandrei.  Cu o suprafață de 856.700 mp, acesta se află amplasat la doar  5 km de Timișoara, la intersecția cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – București, E69 și Timișoara.

“Printre primii clienți ai Banat Business Park se numără compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. În perioada următoare, compania germană va demara o investiție de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei o fabrică de soluții perfuzabile, un centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate și un nou centru logistic. Demararea investiției va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă” a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Banat Business Park beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor clienților: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului și hidranți certificați FM Global, gaz, apă, canalizare și fibră optică. Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilitățile incluse în prețul terenului și pot fi comasate și divizate, în cazul în care acest lucru ar fi solicitat de către un client. Clientii parcului industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor și impozitelor pe o perioadă de 49 de ani, în condițiile Legii 186/2013 și potrivit Hotărârii Consiliului Local al Primăriei Sânandrei.