Home Intermodal Camioanele autonome testate cu succes în portul Hamburg

Camioanele autonome testate cu succes în portul Hamburg

Camioanele autonome testate cu succes în portul Hamburg

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) și producătorul de camioane MAN Truck & Bus, dezvoltă și testează camioane autonome pentru a fi utilizate în transportul containerelor între huburi ca parte a proiectului „Hamburg TruckPilot”.

La sfârșitul lunii mai, testele practice au fost efectuate cu succes, pentru prima dată fiind utilizat un camion autonom în cadrul terminalului HHLA CTA.

Scopul proiectului de cercetare Hamburg TruckPilot este de a dezvolta soluții de automatizare pentru transportul rutier. Mai exact, proiectul se concentrează pe implementarea la client și pe fezabilitatea integrării camioanelor autonome în procesul de manipulare a containerelor în cadrul HHLA CTA. După fazele pregătitoare și de testare, la sfârșitul lunii mai au avut loc teste practice în care prototipul camionului, echipat cu sisteme electronice automate, a fost integrat în fluxul operațiunilor logistice curente. Participanții la proiect au catalogat testul drept un succes.

Ca parte a testelor practice de două zile, Spedition Weets a adus containere de 40’ de la Weets Logistic Center din Soltau la Hamburg din partea clientului său VW Group Logistics. O serie de date legate de conducerea autonomă a fost deja colectată de-a lungul autostrăzii A7 pe ruta către Hamburg. Șoferul companiei de logistică s-a mutat pe scaunul pasagerului la poarta de check-in de la intrarea în terminalul HHLA CTA pentru a ceda locul instructorului MAN. Acesta a monitorizat funcțiile de conducere autonomă și, în caz de necesitate, ar fi preluat controlul volanului. Camionul prototip a accelerat cu grijă singur, s-a apropiat de zona de depozitare a containerelor cu o viteză de 25 km/h și a manevrat șasiul pe banda alocată. Camionul s-a întors la poarta terminalului după descărcarea containerului, utilizând tot modul autonom de conducere. Instructorul nu a trebui să intervină deloc în tot acest proces.

În viitor, funcționalitățile de conducere autonomă sunt de așteptat să ofere șoferilor de camion atât asistență, cât și să preia din sarcinile acestora. Alte avantaje potențiale se găsesc în creșterea eficienței care rezultă din conducerea autonomă preventivă. Conceptul reduce semnificativ consumul de combustibil și poate influența pozitiv fluxul general de trafic.

Proiectul Hamburg TruckPilot face parte din parteneriatul strategic de mobilitate dintre Hamburg și Grupul Volkswagen. Partenerii proiectului vor prezenta rezultate detaliate ale proiectului la Congresul ITS care va avea loc la Hamburg în octombrie 2021.