Home Logistics CEVA Logistics, logistica eficienta pentru Daikin

CEVA Logistics, logistica eficienta pentru Daikin

CEVA Logistics, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii 3PL la nivel mondial, a anunțat încheierea unui nou contract cu Daikin Europe, filiala europeană a companiei japoneze Daikin Industries Ltd., lider mondial în furnizarea de soluții de climatizare pentru uz rezidențial, comercial și industrial. Contractul cu o valoare ce depășește 30 de milioane de euro, vizează aefectuarea activitătilor logistice pentru Daikin în Italia si Spania, în următorii trei ani.

În Italia, CEVA s-a ocupat de activitățile integrate de logistică ale Daikin în ultimii șase ani, activități includ depozitare și distribuția unităților de aer condiționat pe întreg teritoriul țării, urmând ca odată cu noul contract, paleta soluțiilor oferite să fie extinsă, printre acestea numărându-se și sistemul  ‘Touch & Go’, care suportă procese de depozitare mai sensibile, pentru a ajuta Daikin să facă față fluctuațiilor de piață, mai ales în vârfurile de sezon. Sistemul ’Touch & Go’ are ca obiectiv furnizarea unei vizibilități în timp real a întregului supply chain și anticiparea procesării comenzilor. Sistemul TMS, CEVA MatrixTM, una dintre soluțiile tehnologice pentru supply chain din suita CEVA, va fi utilizat pentru a eficientiza sistemul de transport și distribuție în Italia.

De asemenea, începând cu ianuarie 2014, CEVA va coordona și sistemul de transport pentru canalele de retail ale Daikin în Spania și va distribui mai mult 90.000 de unități anual către consumatorii finali din Spania, dar și din Insulele Baleare, orașele Ceuta și Melilla,Andorra și Gibraltar. Aceleași soluții tehnologice avansate, implementate în Italia, vor fi utilizate și în Spania.

CEVA funrizează servicii pentru Daikin în Iberia de mai mulți ani, incluzând depozitare, recepție și picking, logistică pentru mărfurile retur, managementul stocurilor sau activități de customer service, manipulând peste 300.000 de sisteme de aer condiționat annual și peste 40.000 de piese de schimb.