Home Intermodal CFR Marfă a devenit partener al proiectului Viking

CFR Marfă a devenit partener al proiectului Viking

CFR Marfă a devenit partener al proiectului Viking

Compania CFR Marfă va colabora cu Calea Ferată Lituaniană –LG în cadrul proiectului de transport combinat Viking, care leagă regiunile Mării Baltice şi ale Mării Negre.

Termenii colaborării dintre cele două companii feroviare au fost stabiliți în cadrul unei întâlniri, care a avut loc săptămâna trecută la București. Experţii celor două delegații au definit condiţiile tehnice, operaţionale şi comerciale care să permită derularea acestui proiect şi pe reţeaua feroviară română. Totodată, a fost încheiat un proces-verbal cu termene ferme pe care CFR Marfă trebuie să le îndeplinească până la finele lunii aprilie 2014, în vederea aderării la proiectul Viking în luna mai 2014.

Printre companiile membre ale proiectului Viking se numără companii de cale ferată, companii maritime, case de expediţii şi administraţii portuare din Lituania, Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Turcia, România fiind țara care urmează să completeze acest lanț logistic.

CFR Marfă S.A. a semnat în data de 28 februarie 2013 un Memorandum de Înțelegere cu Calea Ferată Lituaniană LG în vederea dezvoltării colaborării dintre cele două companii feroviare, inclusiv cooperarea prin intermediul proiectului de transport combinat Viking. De asemenea, Ministerele Transporturilor din România şi Lituania au semnat în data de 5 decembrie 2013 un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor, cu accent pe cooperarea în vederea dezvoltării proiectului de transport combinat Viking. Societatea Naţională de transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA este operatorul naţional de transport de marfă din România, lider pe această piaţă, cu o cotă de de 54,4%, la nivelul primelor 9 luni ale anului 2013.