Home Intermodal CMA CGM cumpără 30% din acțiunile celui mai mare transportator aerian privat din Franța

CMA CGM cumpără 30% din acțiunile celui mai mare transportator aerian privat din Franța

CMA CGM cumpără 30% din acțiunile celui mai mare transportator aerian privat din Franța

CMA CGM cumpără 30% din acțiunile celui mai mare transportator aerian privat din Franța, grupul DUBREUIL, continuând să își extindă prezența pe alte segmente de transport.

Jean-Paul Dubreuil, Președinte al Groupe DUBREUIL Aéro, și Rodolphe Saadé, Președinte și CEO al CMA CGM Group au anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere în acest sens, achiziția făcându-se printr-o creștere de capital în valoare de 50 milioane euro și achiziția de acțiuni. Suma investită de către CMA CGM se ridică la 70 milioane euro, compania urmând să aibă doi reprezentanți în consiliul de administrație al DUBREUIL Aéro.

Groupe DUBREUIL este acționar al companiilor de transport aerian Air Caraïbes și French Bee, care au împreună o flotă de 14 aeronave pentru zborurile lungi, incluzând 8 Airbus 350, iar operațiunile de transport aerian de mărfuri sunt administrate de către subsidiara Hi Line Cargo.

Companiile operează cu precădere pe rutele între Franța continentală și teritoriile străine franceze și au avut încasări de 700 milioane de euro în 2019.

CMA CGM, care și-a extins prezența pe alte segmente de transport prin achiziția CEVA Logistics, a văzut potențialul de a dezvolta zona de transport aerian de marfă a grupului Dubreuil.

Potrivit lui Rodolphe Saadé, această achiziție va permite CMA CGM să-și consolideze poziția pe piața de transport aerian de mărfuri, iar sinergiile între cele două companii vor facilia accesul clienților CMA CGM la servicii de transport complementare celui maritim.

Pentru închiderea tranzacției se așteaptă decizia organismelor anti-trust din Franța, Polinezia Franceză și Austria, dar și autorizația din partea Ministerului Francez al Economiei și Finanțelor.