Home Logistics Jungheinrich cumpără acțiuni în startup-ul de robotică Magazino

Jungheinrich cumpără acțiuni în startup-ul de robotică Magazino

Jungheinrich cumpără acțiuni în startup-ul de robotică Magazino

Furnizorul german de soluții pentru manipularea materialelor Jungheinrich AG a achiziționat o parte din acțiunile startup-ului de robotică Magazino, cu sediul în Munchen. De asemenea, Jungheinrich și Magazino au agreat asupra unei colaborări strategice mai extinse și își vor uni competențele în domeniul automatizării mobile.

“Magazino este o companie tânără cu o viziune extrem de inovatoare și competențe extraordinare în domeniul sistemelor software de navigație și control pentru automatizarea mobilă. Această investiție se aliniază strategiei noastre în domeniul automatizării și vom aduce o contribuție semnificativă la expansiunea accelerată a afacerii noastre de stivuitoare automatizate” a declarat Dr Lars Brzoska, președinte al Consiliului de Administrație al Jungheinrich AG.

Vehicule ghidate automat din gama Jungheinrich

Automatizarea este unul dintre cei mai importați factori de creștere în sectorul intralogistics. Jungheinrich preconizează creșteri de două cifre procentuale în acest segment în următorii ani. Trendul se află pe o traiectorie de creștere în special datorită dezvoltării comerțului online și a lipsei de specialiști în logistică la nivel global, în special de operatori de stivuitoare.

Magazino este pe piață încă din 2014 când a lansat un robot mobil pentru picking ce se poate deplasa inteligent în depozit și poate retrage produsele pentru comandă din cutiile corecte. Sistemul este utilizat în depozitele mai multor retaileri online și furnizori de servicii logistice. “Prin controlul precis al roboților în acest mediu complex, Magazino a dezvoltat o expertiză unică la nivel global pe care ne dorim să o extindem în viitor și să o integrăm în lumea produselor Jungheinrich” a spus Dr Lars Brzoska.