Home Intermodal CMA CGM cumpără o parte din acțiunile TTI Algeciras de la HMM

CMA CGM cumpără o parte din acțiunile TTI Algeciras de la HMM

CMA CGM cumpără o parte din acțiunile TTI Algeciras de la HMM

HMM a semnat un acord de vânzare a 50% minus 1 din acțiunile sale în cadrul terminalului de containere TTI Algeciras către CMA CGM.

Acțiunile TTI Algeciras sunt deținute integral de către HMM și HT Algeciras, o compania a HMM. Astfel, prin vânzarea a 50% minus unu din acțiunile sale către CMA CGM, armatorul sud-corean își menține poziția de acționar majoritar. Detaliile tranzacției nu au fost făcute publice, însă este estimat că va fi finalizată în Q4 2020, făcând subiectul aprobărilor organismelor de concurență.

HMM a declarat că se așteaptă ca această tranzacție să îmbunătățească profitabilitatea și capacitatea operațională a terminalului din sudul Spaniei prin asigurarea de volume suplimentare.

Terminalul TTI Algeciras a fost operat de către Hanjin Shipping până la falimentul liniei maritime și cumpărat în 2017 de către HMM.

TTI Algeciras este amplasat în sudul Spaniei, într-un punct strategic, Strâmtoarea Gibraltar și este primul terminal de containere semi-automatizat din Sudul Europei și Mediterana. Are o suprafață totală de 357.740 mp și o capacitate maximă de 1,6 milioane TEU.