Home Logistics Curierat și e-commerce Advent plătește 1 miliard euro pentru acțiuni în cadrul companiei de curierat Hermes

Advent plătește 1 miliard euro pentru acțiuni în cadrul companiei de curierat Hermes

Advent plătește 1 miliard euro pentru acțiuni în cadrul companiei de curierat Hermes

Advent, unul dintre cei mai mari investitori privați din SUA, cumpără 75% din acțiunile business-ului de curierat Hermes din Marea Britanie și 25% din acțiunile Hermes Germania pentru suma de 1 miliard de euro, după cum precizează surse apropiate Otto Group, proprietarul Hermes.

Astfel, companiile de curierat ale Otto Group își vor putea extinde poziția în două dintre cele mai importante piețe pentru livrările expres din Europa. Atât în Marea Britanie, cât și în Germania, Hermes și-a consolidat poziția, în anul financiar 2019/2020 transportând peste 760 milioane de colete. În Marea Britanie, compania oferă servicii de curierat pentru retaileri ca Next sau John Lewis. Pentru anul financiar curent, Hermes înregistrează volume record ca urmare a pandemiei și a creșterii comerțului online, estimările arătând că trendul ascendent al pieței de e-commerce se va menține.

Interesul enorm arătat de potențialii parteneri într-o investiție reflectă atractivitatea segmentului de piață și poziția excelentă pe care Hermes o are în două dintre cele mai importante piețe de curierat din Europa. Parteneriatul cu Advent oferă ambelor companii oportunități pentru viitoare investiții și creează condiții optime pentru o dezvoltare ulterioară,” a declarat Kay Schiebur, Membru al Consiliului de Administrație al Otto Group“Expertiza logistică a Advent pe segment precum livrarea la lockere ne va permite să ne dezvoltăm modelul de business “.

Ranjan Sen, Managing Partner și director al subsidiarei din Germania a Advent International, a adăugat: “Advent are o experiență importantă în colaborări de success cu companii de familie și a lucrat în trecut cu Otto Group atunci când a preluat furnizorul de servicii de plăți Ratepay în 2017.”

În urma tranzacției, Otto Group rămâne acționar majoritar în cadrul Hermes Germania, principala sa piață, în timp ce în Marea Britanie, cedează majoritatea acțiunilor, însă va avea în continuare un rol important în deciziile strategice. Echipele de management ale ambelor companii vor rămâne neschimbate, la fel și colaborarea cu partenerii de afaceri și clienții Hermes.

Acțiunile Advent în cadrul Hermes Germania includ și celelalte companii ale grupului, precum BorderGuru, Liefery și cota Hermes Germania în joint venture-ul ParcelLock. Parteneriatul nu va afecta activitățile Hermes în Rusia, Franța și Austria, holding-ul Hermes Europe sau companiile care nu sunt implicate în activitățile de curierat, respective Hermes Fulfilment, Hermes Einrichtungs Service, Girard Agediss, Hansecontrol și Otto International.