Home Automotive Continental Automotive Serbia continuă planurile de investiții în cea de-a doua fabrică

Continental Automotive Serbia continuă planurile de investiții în cea de-a doua fabrică

Continental Automotive Serbia continuă planurile de investiții în cea de-a doua fabrică

Continental Automotive Serbia a finalizat prima etapă a lucrărilor de construcție la cea de-a doua fabrică din Novi Sad.

Investiția companiei germane în această unitate de producție, precum și în prima fabrică, inaugurată la începutul acestui an în Zona Industrială Nord 4, Novi Sad se ridică la 140 milioane euro.

„Această fabrică este, poate, un element definitoriu în dezvoltarea Serbiei, va avea cea mai mare contribuție la PIB. Fabrica va fi cel mai mare exportator din Serbia. Construcția va fi finalizată într-un an”, a spus Alexander Vučić, Președintele Republicii Serbia, prezent la ceremonia de inaugurare alături de managementul Continental Automotive Serbia. Alexander Vučić a adăugat că în fabrică vor fi create peste 600 de locuri de muncă. Mai mult, acesta a anunțat o altă investiție a companiei în orașul Niš.

Producția începe în septembrie 2022

Conform planificării, producția va începe în septembrie 2022. Cu toate acestea, fabrica va ajunge la capacitatea maximă de producție în câțiva ani. Construcția celei de-a doua fabrici Continental din Novi Sad a început în luna iunie a acestui an. Noua unitate de producție va avea peste 30.000 mp de spații de producție și birouri și va fi una dintre cele mai mari fabrici Continental din lume.

În luna martie a acestui an, Continental Automotive Serbia a inaugurat a inaugurat prima fabrică de producție în Zona Industrială Novi Sad Nord 4. Aici a început deja producția de sisteme electronice avansate pentru industria auto.

Valoarea totală a investițiilor Continental în cele două fabrici se va ridica la 140 de milioane de euro. În fabrici vor lucra cel puțin  500 de angajați. Deja, în fabrica deschisă la începutul anului, lucrează acum 150 de oameni.

Peste 700 de  ingineri lucrează în Centrul R&D

Continental Automotive Serbia operează în Novi Sad de mai bine de trei ani, când a înființat un Centru de Cercetare și Dezvoltare cu aproximativ 700 de ingineri. Centrul dezvoltă soluții pentru autoturisme și vehicule comerciale pentru divizia de informații și rețele de vehicule a Continental. Acestea includ produse precum tablouri de bord, radare, camere, unități de control pentru monitorizarea de la distanță a poziției și parametrilor vehiculului, sisteme de acces la vehicule folosind smartphone-uri, aplicații mobile, iar produsul principal este un sistem conceput pentru conducerea autonomă.

Continental operează astăzi în 59 de țări și are peste 240.000 de angajați în fabricile, centrele de dezvoltare și subsidiarele sale.