Home Logistics Depozitare Coop investește într-una dintre cele mai mari soluții de automatizare din lume

Coop investește într-una dintre cele mai mari soluții de automatizare din lume

Coop investește într-una dintre cele mai mari soluții de automatizare din lume

Coop, unul dintre principalii retaileri alimentari din Suedia, a ales SSI SCHAEFER ca antreprenor general pe parte de intralogistică pentru a furniza o soluție logistică de ultimă generație, eficientă din punct de vedere energetic și extrem de automatizată pentru noul âcentru de distribuție de 77.000 mp din Eskilstuna, Suedia.

Noul hub logistic Coop, poziționat strategic în inima Suediei, va gestiona distribuția mărfurilor către cele peste 800 de magazine Coop din întreaga țară. Cea mai mare parte a fluxului de materiale va fi procesată de două sisteme robotizate de comisionare a cutiilor pentru produse refrigerate și la temperatură ambientală. Rezultatul va fi un depozit sustenabil care va gestiona mai mult de 600.000 de unități pe zi.

SSI SCHAEFER a abordat această provocare cu soluția 3D-MATRIX®, un design unic al sistemului, care va permite Coop să-și îndeplinească obiectivele de flexibilitate și eficiență și, în același timp, să producă paleții potriviți pentru magazin. Acest lucru este posibil datorită premiatului sistem de transport tip navetă al SSI SCHAEFER, care furnizează secvențial pachetele către roboții de comisionare a cutiilor, cât și către stațiile de lucru de comisionare a articolelor individuale. Împreună cu integrarea roboților, Coop își va îmbunătăți întregul lanț de aprovizionare, de la centrul de distribuție și transport, la magazine și, astfel, la clienții finali.

În calitate de cel mai important retailer alimentar din Suedia și câștigător al „Cel mai sustenabil retailer alimentar din Suedia”, noul centru de distribuție al Coop va fi integrat direct în rețeaua națională de trenuri, deoarece trenurile reprezintă o parte importantă a transportului Coop. Această abordare duce pentru Coop la mai puține transporturi rutiere și la o amprentă de carbon redusă.

SSI SCHAEFER, ca unul dintre principalii furnizori globali de soluții de manipulare a materialelor, este un partener ideal pentru companiile care urmăresc obiective viabile din punct de vedere economic și orientate spre viitor. Abordările sale sustenabile, pe care compania le prezintă în cadrul inițiativei „50 Sustainability and Climate Leaders”, au fost un alt criteriu important pentru care Coop a ales SSI SCHAEFER ca partener pe termen lung pentru acest proiect inovator.

Pentru a asigura întreținerea uneia dintre cele mai mari soluții de automatizare din lume, SSI SCHAEFER sprijină, împreună cu un alt partener și cu sistemul de educație suedez, dezvoltarea unui program de formare de doi ani în domeniul automatizării și tehnologiei robotice, jucând astfel un rol activ în formarea tehnicienilor.

Centrul de distribuție este construit în parcul logistic Eskilstuna și se așteaptă să fie pe deplin operațional în a doua jumătate a anului 2024.