Home Logistics Depozitare Cum arată depozitul viitorului? Nestlé și XPO Logistics au inaugurat primul centru de distribuție digitalizat din Marea Britanie

Cum arată depozitul viitorului? Nestlé și XPO Logistics au inaugurat primul centru de distribuție digitalizat din Marea Britanie

Cum arată depozitul viitorului? Nestlé și XPO Logistics au inaugurat primul centru de distribuție digitalizat din Marea Britanie

După aproape 3 ani de muncă asiduă, Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi, din lume, și XPO Logistics, un furnizor global de soluții de transport și logistică, au anunțat că centrul de distribuție și hub-ul tehnologic din Marea Britanie este operațional.

Centrul de distribuție digitalizat are suprafață de peste 592.000 mp și este situat în Segro East Midlands Gateway în Leicestershire. Pentru acest concept, Nestléși XPO au lucrat împreună cu partenerul lor de tehnologie Swisslog Logistics Automation încă din 2018, la designul și construcția depozitului.

Pentru managementul operațiunilor, în cadrul depozitului au fost integrați roboți, sisteme automate de sortare, precum și sistemele inteligente de analiză ale XPO, pentru a furniza o distribuție rapidă și eficientă a produselor Nestlé, incluzând brand-urile Maggi, KitKat și Nescafe. Depozitul va manipula bunuri produse în cele 11 fabrici Nestlé din Marea Britanie, alături de produsele importate de pe diferite piețe din întreaga lume. Pe lângă livrarea volumului mare de produse din gamă Nestlé către lanțurile de retail, centrul gestionează și operațiunile de fulfillment pentru brand-ul Nespresso, o soluție de retail pentru magazinele Nespresso Boutique, și servicii cu valoare adăugată precum co-packing pentru o varietate de produse alimentare Nestlé.

Andrew Shaw, supply chain director, Nestlé UK și Irlanda, a declarat: „Acesta este cu adevărat un depozit digital al viitorului, cu o tehnologie avansată care va oferi Nestlé flexibilitatea de a satisface cerințele clienților și consumatorilor pentru mulți ani de acum înainte. (…) Putem fi mai rapizi, mai receptivi și mai agili în modul în care ne furnizăm produsele în toate condițiile și putem oferi clienților noștri un serviciu personalizat personalizat.”

Depozitul include un hub de inovare care funcționează și ca un incubator pentru a testa noi modalități de a răspunde nevoilor logistice. XPO va realiza teste operaționale în condiții reale ale tehnologiilor promițătoare și, ulterior, le va prezenta clienților.

Malcolm Wilson, director executiv al XPO – Europa: „Suntem încântați să lansăm oficial această facilitate importantă. (…) Nestlé și Swisslog sunt parteneri strategici de încredere ai XPO și cred, la fel ca noi, că cel mai bun mod de a oferi excelență în prezent este să menținem un accent puternic pe viitor. Depășim limitele gândirii lanțului de aprovizionare și perturbăm industria în sensul cel mai pozitiv. “

Depozitul, înființat într-un punct nodal strategic

Sustenabilitatea a fost un factor cheie care a stat la baza proiectării și amplasării noului centru de distribuție. Locația noului depozit nu a fost aleasă întâmplător. Parcul Logistic Sergo East Midlands Gateway are acces direct la Autostrada M1, la Aeroportul East Midlands, dar și la terminalul feroviar de marfă care face legătura cu principalele porturi britanice și cu Tunelul Canalului Mânecii, poarta spre Europa de Vest.

Astfel, hub-ul, situat într-un punct feroviar strategic, îi permite gigantului Nestlé să expedieze exporturile și să facă livrările, în zona Londrei, pe calea ferată.

Și tot pentru a reduce impactul asupra mediului, în prezent, în zona depozitului este dezvoltată o stație de realimentare cu gaz lichefiat. Astfel, multinaționala va folosi camioane mai puțin poluante, în comparație cu cele alimentate diesel.