Home Industrii Custom începe producţia de vendomate dedicate industriei farmaceutie la Glimboca

Custom începe producţia de vendomate dedicate industriei farmaceutie la Glimboca

Custom începe producţia de vendomate dedicate industriei farmaceutie la Glimboca

Custom România, parte a grupului italian Custom, specializat în dezvoltarea de echipamente şi software pentru automatizări pe diverse industrii, deschide o nouă linie de producţie la fabrica din Glimboca, judeţul Caraş-Severin, pentru lockere şi vendomate dedicate industriei farmaceutice. Producţia pentru 2023 este estimată la 200-400 de unităţi. 

Custom România deține o fabrică modernă situată în Glimboca (Caraș-Severin), unde activează în jur de 100 de angajați, iar produsele fabricate aici ajung în 76 de țări (circa 200.000 unităţi/an), acolo unde grupul italian are prezență. Aici sunt produse diverse soluţii – case de marcat, cântare, kiosk-uri, POS-uri etc., pentru varii industrii cum sunt cea de retail, aviaţie sau logistică. Peste 70% din furnizori provin din România, iar produsele sunt realizate special pentru compania italiană, care le asamblează în Caraş-Severin. În ultimii ani, compania și-a extins și diversificat proiectele locale și a decis să fie mai aproape de partenerii de business și prin deschiderea unui birou/showroom în sectorul 1, București.

Energie verde la Glimboca

Peste doar câteva zile, în luna decembrie, la fabrica din Glimboca va fi inaugurată cea de-a cincea linie de producţie. Investiția se ridică la 500.000 de euro şi are legătură cu asamblarea de aparate de distribuţie de produse farmaceutice, iar din 2023 şi de lockere.

Decembrie este luna în care se va derula producția pentru primele vending-machine-uri din domeniul farmaciilor. Pe an vom produce între 200 până la 400 de astfel de componente. Vom asambla partea metalică, nu o vom realiza noi, însă ea va fi făcută tot de parteneri români. Noi însă vom face partea de asamblare și vom monta tot ce înseamnă hard și electronică pe aparate, ne vom ocupa de punerea lor în funcțiune și montarea lor la clienţii finali”, a declarat Marius Ursulescu, CEO Custom România.

Nu este singura investiţie făcută la Glimboca, anul trecut compania a investit în dotarea fabricii cu panouri fotovoltaice, care asigură 80% din necesarul de energie, acoperind o putere de 67 de kW, cât este nevoie pentru liniile de asamblare.

Parteneriate importante pe piaţa locală

Custom este un jucător internațional pe piața de solutii high-tech și a înregistrat o creștere majoră a tuturor soluțiilor self-service concepute pentru automatizarea serviciilor publice în sectoarele Retail, distribuție pe scară largă și Healthcare.

Tehnologia Custom personalizată este mândră să sprijine sectorul de afaceri din România. Avem deja parteneriate cu jucători importanți – Therme București, Jerry`s Pizza, Unilever, SuperBet, Las Vegas Casino etc. Cuvintele cheie sunt viteză, securitate și control. Industriile sunt din ce în ce mai automatizate, informațiile sunt din ce în ce mai importante, zonele individuale sunt din ce în ce mai interconectate. Acestea sunt elemente cruciale pe multe piețe, precum logistică, fiscală, retail, călătorii dar și medical/sănătate”, a punctat Alessandro Mastropasqua, Head of Media & Institutional relations.