Home Automotive Dacia a donat un robot colaborativ Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni

Dacia a donat un robot colaborativ Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni

Dacia a donat un robot colaborativ Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni

Robotul YuMi, unul dintre roboții viitorului în industria auto, se află, începând de luna aceasta, în dotarea laboratoarelor Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni.

Automobile Dacia a donat un robot colaborativ instituției de învățământ liceal, care va servi drept material didactic elevilor. Predarea robotului a avut loc în cadrul unei ceremonii găzduite de liceu, în prezența lui Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România, a lui Ghiorghe Dinuță, director al liceului Tehnologic din Mioveni și a autorităților locale.

Robotul, al cărui nume reliefează interfața om – robot, prin alăturarea a două cuvinte în limba engleză “You” și “Me”, este unul colaborativ, nu necesită izolare. YuMi îi va ajuta pe elevii Liceului să își dezvolte competențele în robotică și automatizare. Este produs de compania ABB, cea care va asigura timp de un an de zile asistență tehnică, prin cursuri de pregătire. Viitorii roboticieni și automatiști vor deprinde cunoștințe pentru a crea traiectoriile robotului, în funcție de definiția procesului de producție, și îl vor putea programa hardware și software.

Automobile Dacia a încheiat parteneriate cu licee și autoritățile locale (Primăriile din Mioveni și Pitești) pentru înființarea și susținerea unor clase de învățământ profesional. La finalul stagiilor realizate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, elevii obțin calificări în meserii precum: operator mașini cu comandă numerică, sculer-matrițer, electromecanic utilaje și instalații industriale, mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, sudor, electronist etc.

În anul școlar 2018 – 2019, 60 de elevi au parcurs stagii de profil, iar pentru 2019 – 2020, alți 213 elevi (clasele IX – XI – a) se vor alătura companiei.