Home Automotive Grupurile PSA și FCA fuzionează și dau naștere unui gigant de 170 miliarde euro în industria auto

Grupurile PSA și FCA fuzionează și dau naștere unui gigant de 170 miliarde euro în industria auto

Grupurile PSA și FCA fuzionează și dau naștere unui gigant de 170 miliarde euro în industria auto

Fuziunea grupurilor Peugeot S.A (PSA) și Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va da naștere unei noi entități, cu venituri de 170 miliarde euro, ce dispune de leadership, resurse și capabilități pentru a se situa în prima linie a noii ere a mobilității sustenabile.

Compania nou formată va fi al 4-lea cel mai mare OEM ca volume și al 3-lea cel mai mare ca cifră de afaceri, cu vânzări de 8,7 milioane unități anual, venituri combinate de 170 miliarde euro, un profit de 11 miliarde euro și o margine de profit de 6,6% în baza datelor din 2018. Fuziunea va contribui la crearea de sinergii estimate la 3,7 miliarde euro anual, fără ca vreo fabrică să fie închisă în urma tranzacției.

Prin punerea la comun a puterii financiare și a competențelor, noua entitate va fi foarte bine poziționată pentru a furniza soluții de mobilitate inovatoare, curate și sustenabile, atât în mediul urban cât și în zonele rurale din întreaga lume. Compania va avea o prezență globală profitabilă și echilibrată cu un portofoliu de mărci ce acoperă toate segmentele de piață, de la vehicule de pasageri de lux, premium și mainstream până la SUV-uri, camioane și vehicule electrice ușoare. FCA are o prezență puternică pe piețele din America de Nord și America Latină, în timp ce Groupe PSA are o poziție solidă în Europa. Noul grup va avea o prezență geografică mult mai echilibrată, cu 46% din venituri provenind din Europa și 43 din America de Nord, în baza cifrelor consolidate din 2018.

Eficiențele vor fi câștigate din optimizarea investițiilor în platformele vehiculelor, familiile de motoare și noi tehnologii, dar și din creșterea performanțelor de achiziții odată cu creșterea volumelor de vânzări. Mai mult de 2/3 din volumele produse vor fi concentrate pe două platforme. Economiile din tehnologii, produse și platforme sunt estimate la 3,7 miliarde euro anual, achizițiile reprezentând încă 40% din sinergii. Alte zone, incluzând marketing, IT, logistică, vor reprezenta restul de 20%. Aceste sinergii nu se bazează pe închiderea de fabrici și ar urma să producă un casg flow pozitiv încă din primul an, urmând ca 80% dintre aceste sinergii să se producă în 4 ani.

Astfel, noua companie va avea posibilitatea de a face investiții semnificative în tehnologii și servicii care vor reconfigura viitorul mobilității, aliniindu-se în același timp reglementărilor de reducere a emisiilor de CO2.