Home Automotive Daimler negociază cu Renault pentru construcția unui vehicul comercial

Daimler negociază cu Renault pentru construcția unui vehicul comercial

Daimler și Renault negociază o colaborare la construcția unui vehicul comercial, în cadrul unei posibile extinderi a unui parteneriat existent între cei doi producători auto, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

“Ne aflăm în faza de început a discuțiilor cu Renault. Nu a fost luată vreo decizie referitoare la posibilele centre de producție”, a declarat Uta Leitner, purtător de cuvânt al Daimler.

Raluca Barb, purtător de cuvand al Renault, a confirmat discuțiile.

Cei doi producători auto colaborează deja la fabricarea unui vehicul de marfă, comercializat de Mercedes sub numele de Citan, iar de Renault sub denumirea Kangoo.

Colaborarea, care include și Nissan Motor, partenerul Japonez al Renault, a început în 2010, cu construcția unui autoturism cu patru locuri pentru brandul Smart al Daimler.

Daimler și Renault au refuzat să comenteze informații apărute în La Tribune, potrivit cărora la o fabrică Renault din Franța ar putea fi produse vehicule sub brand Mercedes-Benz.

Renault vrea să își crească utilizarea capacității de producție, în încercarea de menținere a profitatii, pe fondul declinului pieței europene.