Home Industrii Deutsche Bahn scoate la vânzare Schenker

Deutsche Bahn scoate la vânzare Schenker

Deutsche Bahn scoate la vânzare Schenker

Aşa cum era de aşteptat, Deutsche Bahn își vinde divizia de logistică. Guvernul german a ajuns la un acord de principiu şi va aproba vânzarea Schenker în scurt timp, poate chiar în cursul acestui an, potrivit Reuters, care citează surse din guvern şi din companie.

Autoritățile din Germania au ajuns la un acord de principiu cu operatorul feroviar Deutsche Bahn privind vânzarea diviziei de logistică DB Schenker. Specialiștii bancari notează că valoarea DB Schenker variază între 12 şi 20 de miliarde de euro, aşa cum afirmă agenţia Reuters. Totuși, calculele privind valoarea acestei divizii sunt influenţate de situaţia economiei globale şi impactul războiului din Ucraina şi al crizei energetice, mai scrie sursa citată.

Din câte se pare, în lunile următoare băncile ar urma să fie invitate să se ocupe procedurile de vânzare, o posibilă desemnare a băncii câștigătoare urmând să aibă loc în decembrie, înaintea pregătirilor de vânzare în 2023.

Printre opțiunile avute în vedere se numără atât vânzarea directă cât şi o ofertă publică inițială, sursele precizând că nu există nicio presiune legată de timp astfel că este posibil ca vânzarea să aibă loc abia în 2024. Ministerul de Transport şi Deutsche Bahn au refuzat să comenteze informaţiile publicate de Reuters. Vânzarea DB Schenker a devenit un subiect de discuţie anul trecut, în coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Olaf Scholz.