Home Logistics Green Logistics Flotă de 21 de camioane cu LNG pentru DHL în Cehia

Flotă de 21 de camioane cu LNG pentru DHL în Cehia

Flotă de 21 de camioane cu LNG pentru DHL în Cehia

DHL Supply Chain își extinde flota de transport LNG în Cehia cu încă 10 noi unități. Astfel, furnizorul de servicii logistice ajunge la o flotă de 21 de camioane alimentate cu gaz natural lichefiat, la doar un an după achiziția primelor unități.

Camioanele vor transport componente auto din Cehia către Germania, DHL Supply Chain urmând să-și reducă emisiile de CO2 cu 168 de tone pe an odată cu punerea acestora în funcțiune.

“Pe durata acestui an de utilizare a camioanelor alimentate cu LNG, am cofirmat corectitudinea deciziei noastre și este ceea ce ne-a motivat să ne extindem flota verde“, a declarat Kateřina Rázlová, Country Transport& Automobility Business Unit Director. “Avantajul este dat de posibilitatea de a putea alimentat atât cu gaz natural lichid convețional cât și cu BioLNG. Mulțumită deschiderii de noi stații de alimentare pe rutele noastre din Germania, acum putem utiliza o opțiune chiar mai ecologică. La arderea BioLNG nu mai există practic compuși de sulf, iar în atmosferă sunt eliberate doar cantități minime de oxizi de nitrogen și particule solide.”

Cele 21 de camioane alimentate cu gaz natural lichid din flota DHL Supply Chain transportă piese auto de la depozitul de cross-dock din Neprevázka, Cehia către Glauchau, districtul Zwickau, dar și către Wolfsburg, Hanovra, Heilbronn, Kassel și Neckarsulm. Fiecare camion parcurge aproximativ 132.000 kilometri pe an.

Potrivit DHL Supply Chain, alimentarea flotelor o combustibili alternativi precum LNG devine tot mai facilă. În Germania există deja stații de alimentare cu LNG la fiecare 200 de km și noi stații de alimentare cu BioLNG au fost deschise. De asemenea, în Cehia există în prezent 4 stații de alimentare cu LNG în Louny, Klecany, Mladá Boleslav și Nýřany, în apropiere de Pilsen.