Home Automotive Producătorul bulgar de vehicule electrice Sin Cars se extinde în România

Producătorul bulgar de vehicule electrice Sin Cars se extinde în România

Producătorul bulgar de vehicule electrice Sin Cars se extinde în România

Producătorul bulgar de vehicule electrice Sin Cars Industry intenționează să își extindă operațiunile în România. Compania urmează să construiască o fabrică pentru producția modelului L CITY la Giurgiu. 

Fabrica din România urmează să fie construită în patru etape pe o suprafață totală de 70 ha. Investiția se va ridica la peste 5 milioane euro, potrivit unui comunicat al Primăriei Giurgiu. Inițial, fabrica va avea capacitatea de a produce până la 3.000 de mașini pe an, lucrând într-un singur schimb. În cazul creșterii comenzilor,  se vor putea produce peste 9.000 de mașini.

Acest proiect face parte din planurile de extindere ale producătorului auto pentru următorii 10 ani și nu reprezintă o relocare a operațiunilor din Ruse, acolo unde se află sediul central al Sin Cars. Producția la Ruse va continua, însă compania caută noi oportunități pentru a se dezvolta.

„Suntem de multă vreme în căutarea unei oportunități pentru a construi noua fabrică la Ruse sau în municipiile din apropiere, dar din păcate cadrul legal din Bulgaria și alte obstacole nu ne permit să facem acest lucru aici. Din partea română am primit asistență și disponibilitatea de a ne oferi teren pentru utilizare pe o perioadă de 49 de ani, cu opțiunea de prelungire a acestui termen”, a explicat Rosen Daskalov, director executiv al SIN CARS, citat de SeeNews.

Terenul este situat la doar 15 km de centrul de cercetare și dezvoltare al SIN CARS din Ruse, pe o rută centrală între Asia și Europa, cu capacitate și potențial de dezvoltare, de extindere a producției și de construire a unei infrastructuri complete pentru activități suplimentare precum construcția unei piste pentru testarea mașinilor sau pentru desfășurarea curselor auto internaționale, a adăugat Daskalov.

În august, Sin Cars a anunțat trei acorduri pentru a livra 10 vehicule L CITY în Germania, Olanda și Grecia până la finalul anului 2022.

De asemenea, producătorul a inaugurat o nouă linie de producție în Ruse care îi va permite să producă un vehicul L CITY pe zi din 2023. Fabrica din Ruse, Bulgaria va produce vehicule utilitare L CITY, vehicule electrice cu emisii zero, dezvoltate pentru livrări de mărfuri în orașe mari și zone cu centre verzi restrânse, cu o autonomie de 265 km.Vehiculul utilitar este produs în 3 modele diferite – Pickup, Carrier și Koffer. Fiecare model are propriul său domeniu de activitate și este disponibil în 2 dimensiuni diferite.

Odată cu noua fabrică, Sin Cars își va crește capacitatea de producție la 20.000 de vehicule pe an.

(știre în curs de actualizare)