Home Stiri DHL: cererea pentru transportul aerian de marfă rămâne scăzută, dar crește capacitatea

DHL: cererea pentru transportul aerian de marfă rămâne scăzută, dar crește capacitatea

DHL: cererea pentru transportul aerian de marfă rămâne scăzută, dar crește capacitatea

Cererea pentru transportul aerian de marfă rămâne scăzută, dar capacitatea este în creștere, arată cel mai nou raport al DHL dedicat pieței de transport aerian de marfă.

Potrivit raportului, publicat în august, inflația și puterea de cumpărare redusă se numără printre motivele pentru care cererea este scăzută.

Deși volumele sunt mai reduse, acestea sunt stabile după scăderea record din iulie. Comerțul electronic aduce o contribuție mică, dar constantă în volumele de transport aerian. Cu toate acestea, se arată în raport, „este puțin probabil ca la următorul sezon de vârf să asistăm la o creștere a volumelor, deoarece comenzile de export rămân reduse și nivelul stocurilor ridicat”. Potrivit DHL, majoritatea sectoarelor se confruntă cu vânzări mai scăzute și stocuri ridicate, în special retailul și producția.

În plus, războiul dintre Ucraina și Rusia continuă să aibă un impact asupra industriei, în timp ce îmbunătățirea condițiilor în transportul maritim reduce și mai mult cererea de transport aerian.

Capacitatea totală a scăzut cu -11% în august față de august 2019, dar se remarcă o îmbunătățire constantă a capacității de transport aerian. Tarifele arată semne de scădere pe câteva dintre principalele rute comerciale. Cu toate acestea, în iulie, ratele pentru transportul aerian de marfă la nivel global au fost cu 21% mai mari față de iulie 2019. De asemenea, se așteaptă ca pe anumite rute comerciale piața spot să fie destul de agresivă.

Iulie, a cincea lună consecutivă când cererea a scăzut

Cererea de transport aerian de marfă a scăzut pentru a cincea lună consecutiv în iulie, deoarece industria continuă să se confrunte cu o „multitudine de blocaje”, potrivit companiei de analiză CLIVE Data Services, parte a Xeneta.

Potrivit CLIVE Data Services, în luna iulie cererea a scăzut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar factorul de încărcare dinamică – luând în considerare atât greutatea, cât și spațiul – a scăzut cu 8% față de anul trecut, până la 58%.

În iulie, ratele au crescut cu 11% față de iulie 2021 și cu 121% față de iulie 2019, însă potrivit CLIVE, deși ratele de transport aerian rămân ridicate, decalajul față de nivelul pieței pre-covid continuă să se reducă.

EECONNECTED 2022

Interesaţi de evoluția transportului aerian de marfă? Nu ratați ediția 2022 a conferinței internaționale EECONNECTED, unde vom dezbate pe larg acest subiect în cadrul unui panel dedicat: Transport aerian de marfă – perspectivele pieței & capitalizarea oportunităților de către țările din CEE! 

Te poți înscrie la conferință aici https://eeconnected.com/ro/