Home Logistics Curierat și e-commerce DHL și Cainiao își unesc forțele în Polonia: investiție de 60 de milioane de euro pentru a construi cea mai mare rețea de livrări OOH

DHL și Cainiao își unesc forțele în Polonia: investiție de 60 de milioane de euro pentru a construi cea mai mare rețea de livrări OOH

DHL și Cainiao își unesc forțele în Polonia: investiție de 60 de milioane de euro pentru a construi cea mai mare rețea de livrări OOH

DHL eCommerce Solutions, parte a DHL Group, și Cainiao Network, divizia de logistică a Alibaba Group, au semnat un acord prin care DHL achiziţionează o parte din titlurile de capital ale filialei Cainiao din Polonia.

Parteneriatul are ca scop îmbunătățirea calității și a vitezei de livrare OOH în Polonia. Într-o primă fază, cele două companii vor investi 60 de milioane de euro în reţeaua de lockere din Polonia. Cele două companii operează deja un total de 1.200 de astfel de unităţi la nivel naţional. Scopul este de a construi cea mai mare reţea de lockere din Polonia, cu o acoperire perfectă în ceea ce priveşte livrare pe prima şi ultima milă, care să se adauge la rețeaua deja extinsă operată de DHL în Europa, care totalizează peste 90.000 de puncte de acces.

În ultimii ani, Cainiao și-a înființat un centru regional în Liege, Belgia, și centre de sortare pe piețele majore din Europa. Acest lucru este completat de o reţea de lockere în Polonia, Spania și Franța pentru a oferi o experiență logistică mai eficientă la nivel european.

„Polonia este una dintre piețele de comerț electronic cu cea mai rapidă creștere din Europa, urmând să se dubleze până în 2027, iar până la 40% dintre consumatori preferă să primească coletele la lockere. Prin parteneriatul cu Cainiao, ne vom consolida poziția și vom crea o rețea extinsă de lockere de ultimă generație. În acest fel, vom putea oferi clienților noștri o experiență de expediere și mai bună, pe lângă opțiunile noastre existente de livrare la domiciliu”, a declarat Pablo Ciano, CEO of DHL eCommerce Solutions.

Tranzacția face obiectul autorizării pentru controlul fuziunilor în anumite țări, iar aprobările sunt așteptate în lunile următoare.