Home Industrii Bertschi continuă să investească în logistica sustenabilă a produselor chimice

Bertschi continuă să investească în logistica sustenabilă a produselor chimice

Bertschi continuă să investească în logistica sustenabilă a produselor chimice

În ciuda unui mediu economic dificil, în 2022 Grupul Bertschi, companie specializată în logistica produselor chimice, cu sediul central în Elveția, a continuat să înregistreze vânzări peste pragul de 1 miliard de franci elveţieni înregistrând un plus de 8%, până la 1,1 miliarde de franci.

Suntem mulțumiți de rezultatele noastre comerciale. Acest succes este rezultatul, printre altele, al dezvoltării pozitive a conceptelor de transport global inițiate în 2012 între Asia, America, Europa și Orientul Mijlociu“, a comentat Hans-Jörg Bertschi, președintele executiv al Grupului Bertschi.

În 2022, compania a investit 120 de milioane de franci elvețieni în extinderea infrastructurii logistice durabile, în extinderea flotei de containere cisternă și siloz la 42.000 de unități (+5%) și în transformarea digitală. Totodată, anul trecut a fost făcut un pas important prin integrarea tuturor sistemelor din transportul european, inclusiv ale clienților și ale furnizorilor. Odată cu construcția noului centru logistic pentru substanțe chimice lichide periculoase din Zhangjiagang (China), care se află în apropiere de Shanghai, o investiție importantă a fost finalizată la mijlocul anului 2022. Pentru 2023 sunt planificate și alte etape – inclusiv în domeniul logisticii globale.

Când vine vorba de sustenabilitate, Bertschi Group este un pionier și lider de piață în logistica intermodală a produselor chimice. Transferul cu succes a peste 90% din transporturile rutiere către rutele feroviare și fluviale ecologice și ecologice permite o reducere cu 70% a emisiilor de CO2 în comparație cu transportul rutier direct. “În cadrul strategiei noastre corporative, ne-am stabilit obiective obligatorii și am definit un plan de acțiune amplu pentru a reduce și mai mult emisiile de CO2“, a mai explicat Hans-Jörg Bertschi.

Ca parte a acestui obiectiv strategic, în 2022, vehiculele terminalelor din Olanda au fost convertite la biodiesel HVO. Uleiul vegetal hidratat (HVO) este un combustibil regenerabil și generează cu 90% mai puține emisii de CO2 decât motorina normală. La terminalul din Birrfeld, clădirile au fost dotate cu instalații fotovoltaice pentru a genera energie electrică. Ambele măsuri de reducere a emisiilor de CO2 – combustibili regenerabili și colectoare solare – vor fi utilizate și în alte locații Bertschi în viitor.