Home Intermodal Digitalizare în transportul feroviar de marfă: E-P Rail își echipează flota de vagoane cu senzori IoT de la Nexxiot

Digitalizare în transportul feroviar de marfă: E-P Rail își echipează flota de vagoane cu senzori IoT de la Nexxiot

Digitalizare în transportul feroviar de marfă: E-P Rail își echipează flota de vagoane cu senzori IoT de la Nexxiot

Compania feroviară românească E-P Rail a semnat un acord de colaborare cu compania elvețiană de tehnologie Nexxiot. Odată cu acest parteneriat, întreaga flotă de vagoane a E-P Rail va fi echipată cu senzori IoT începând cu lunile următoare, aducând o mai mare transparență la nivelul activelor și al mărfurilor.

Astfel, pe lângă digitalizarea transportului feroviar de marfă, clienții E-P Rail vor beneficia și de noi servicii, cele două companii duc mai departe ideea de „TradeTech”, care reimaginează capacitățile lanțurilor de aprovizionare la nivel global. Cu acest nou parteneriat, Nexxiot își extinde în mod semnificativ activitățile în Europa de Est.

Nexxiot va livra aproximativ 1.100 de dispozitive gateway, numite Globehoppers, companiei românești în următoarele luni pentru a digitaliza întreaga flotă de vagoane. Pe lângă Globehoppers, E-P Rail beneficiază de software-ul Nexxiot pentru analiza datelor. Cloudul logistic dedicat procesează Big Data colectat folosind învățarea automată și algoritmi. Pentru E-P Rail, aceasta permite îmbunătățiri ale performanței operaționale și creează noi servicii apreciate de clienți, deoarece contribuie la o mai mare transparență în lanțul de aprovizionare, la o mai mare agilitate și predictibilitate. Noile servicii pentru clienții de transport marfă vor fi disponibile începând de anul viitor.

Radu Gheorghiu, proprietarul E-P Rail și CER Fersped, operatorul de marfă al E-P Rail, promovează o cultură a inovației în companiile sale:

„Căutăm și integrăm cele mai bune soluții pentru clienții noștri, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță și să poată găsi întotdeauna soluția de transport marfă potrivită pentru nevoile lor specifice, indiferent de cerințele lor. Credem cu tărie în tehnologiile digitale și dorim să rămânem în fruntea sectorului nostru prin stimularea inovației. Senzorii Nexxiot, software-ul bazat pe cloud și analizele de date ne vor ajuta să ne atingem obiectivele noastre actuale. ”

România are a treia cea mai mare rețea feroviară din Uniunea Europeană, iar E-P Rail se află în prezent printre cele mai mari opt companii feroviare din țară. Cunoscând provocările pieței și nevoile clienților, compania se concentrează pe implementarea de tehnologii de vârf pentru dezvoltarea afacerii și pentru a face față provocărilor majore din mediul de business cu cele mai noi instrumente bazate pe date. E-P Rail este un promotor al tehnologiilor digitale în transportul feroviar de marfă în România, compania dezvoltând deja aplicații de telefonie mobilă proprii pentru gestionarea proceselor critice și pentru a crea transparență în ceea ce privește operațiunile. Soluția Nexxiot duce la următorul nivel procesul de digitalizare al E-P Rail.