Home Logistics Depozitare CTP achiziționează de la Zacaria Industrial parcuri logistice în 4 orașe din România și își extinde portofoliul pe piața locală

CTP achiziționează de la Zacaria Industrial parcuri logistice în 4 orașe din România și își extinde portofoliul pe piața locală

CTP achiziționează de la Zacaria Industrial parcuri logistice în 4 orașe din România și își extinde portofoliul pe piața locală

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A din România, a achiziționat parcuri logistice în 4 orașe din România de la Zacaria Industrial.

Tranzacția, ce reprezintă o suprafață totală de 112.000 mp, marchează direcția strategică a grupului de a își face simțită prezența în orașe noi precum Craiova, și a-și întări prezența în orașe precum Sibiu, Arad și Oradea

CTP se apropie astfel cu pași rapizi de obiectivul său pentru anul 2021, de a deține 2.000.000 de mp de depozite pe piața locală. La Arad și la Sibiu, dezvoltatorul imobiliar își consolidează și își extinde portofoliul deja existent în cele două orașe extrem de relevante pentru coridoarele logistice paneuropene. Oradea, de asemenea, devine un punct nodal pe harta CTP, prin prisma noilor spații achiziționate, dar și a proiectului de construcție a terminalului cargo al Aeroportului din Oradea pe care compania l-a câștigat recent, în urma unei licitații desfășurate în luna august 2021.

Mai mult decât atât, prin această achiziție, CTP adaugă o locație nouă în portofoliul său, în Craiova, orașul care face legătura din punct de vedere logistic între București și zona de vest a țării.

„Suntem fideli strategiei noastre de a ne dezvolta regional în Transilvania, iar această achiziție adaugă piese importante în portofoliul nostru regional. Le urăm bun venit tuturor clienților noi care intră, în acest fel, în marea familie CTP și ne bucurăm că punem pe harta noastră în România un oraș precum Craiova,” a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Tranzacția a fost structurată și implementată de echipa de tranzacții a CTP România, condusă de Andreea Enescu, iar CTP a beneficiat de servicii remarcabile de consiliere juridică, adecvate complexității achiziției, din partea avocatului Theodor McCann de la Casa de avocatură Constantinovici, McCann și Asociații, parte a The Law Chamber, în parteneriat cu Casa de avocatură Biriș-Goran.

Tot de partea CTP a acționat și Avison Young, prin David Canta, Managing Director, care a declarat: “Sunt onorat că am făcut parte din acest proiect, care setează un nou record pe piața de investment în sectorul industrial-logistic. România are un potențial extraordinar pe acest segment, susținut de o cerere în creștere pentru spații premium și randamente atractive pentru investitori. Sunt sigur că vor urma și alte tranzacții de anvergură.”

Dezvoltarea portofoliului prin achiziții

În 2020, CTP a mai realizat o serie de tranzacții similare, printre care achiziția platformei A1 Business Park din Dragomirești Vale de la Cromwell Property Group și cea a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de București, de la Forum Serdika.

Până la această tranzacție CTP deținea depozite de clasa A în 10 orașe din România: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

În Europa Centrală și de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane mp pe care și-a propus să-l extindă la 10 milioane mp până în 2023.