Home Intermodal DP World achiziționează P&O Ferrymasters

DP World achiziționează P&O Ferrymasters

DP World achiziționează P&O Ferrymasters

DP World a anunțat achiziția grupului de companii P&O Ferries și P&O Ferrymasters pentru suma de 322 milioane lire sterline.

P&O Ferries este un furnizor pan-european de servicii logistice integrate ce oferă servicii de operare feriboturi roll-on roll-off, cât și soluții de transport și logistică prin P&O Ferrymasters. P&O Ferries operează o flotă de 21 de vase ce operează în sectoare din Marea Nordului și Marea Irlandeză și acoperă 11 porturi. P&O Ferries manipulează peste 2,5 milioane unități de marfă pe an și generează aproximativ 75% din cifra de afaceri a grupului. P&O Ferrymasters oferă soluții de supply chain în 19 locații europene. Cifra de afaceri a P&O Ferries a fost de 1,1 miliarde lire sterline în 2017.

Tranzacția este supusă aprobării organismelor reglementate și urmează să fie încheiată până la jumătatea anului.

Sultanul Ahmed Bin Sulayem, Președinte și CEO al DP World a declarat: “Suntem încântați să anunțăm reîntoarcerea P&O Ferries în familia DP World. P&O Ferries este un brand puternic, recunoscut și aduce în cadrul portofoliului nostru global, servicii logistice integrate de calitate. Și, foarte important, P&O Ferries furnizează eficiență în conectivitatea traficului european de mărfuri odată cu achiziția Unifeeder, realizată anul trecut. Tranzacția se aliniază strategiei noastre de a crește în sectoare complementare, de a ne consolida portofoliul de produse și de a juca un rol mai mare în supply chain-ul global în calitate de facilitatori ai comerțului.

P&O Ferries a avut performanțe bune în ultimii ani și urmărim să ducem aceste performanțe la un alt nivel prin creșterea eficiențelor și prin furnizarea de soluții cu valoare adăugată clienților noștri.”