Home Intermodal DP World achiziționează Unifeeder Group

DP World achiziționează Unifeeder Group

DP World achiziționează Unifeeder Group

DP World a anunțat achiziția integrală a Unifeeder Group, cel mai mare operator de container feedere din Europa, cu una dintre cel mai bine conectate rețele shortsea. Unifeeder deservește atât huburile de containere deep-sea cât și piața de mărfuri containerizate din Europa. Valoarea tranzacției se ridică la 660 milioane euro.

Această achiziție va contribui la întărirea prezenței DP World în lanțul logistic global și va diversifica portofoliul de servicii pentru clienți, reducând ineficiențele și îmbunătățind competitivitatea în schimburile comerciale globale. Operațiunile Unifeeder completează afacerile existente ale DP World și oferă oportunități de dezvoltare în viitor. Compania cu sediul în Aarhus (Danemarca) este prezentă pe piață din 1977 și astăzi oferă conexiuni cu aproximativ 100 de porturi. Unifeeder Group a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 510 milioane euro.

Sultanul Ahmed Bin Sulayem, Președinte al Consiliului de Administrație și CEO, DP World, a declarat: “Suntem încântați să aducem brandul Unifeeder sub umbrela DP World, ceea ce susține strategia noastră de a ne dezvolta în sectoare de activitate complementare, de a ne întări portofoliul de produse și de a juca un rol mai amplu în lanțul logistic global ca facilitator al schimburilor comerciale. Utilizarea navelor de containere de dimensiuni tot mai mari a făcut ca pentru clienții noștri să fie esențială existența unor conexiuni de înaltă calitate cu terminalele de containere, iar Unifeeder este cel mai bun furnizor de servicii logistice pe acest segment cu o reputație solidă în Europa.”

Achiziția este supusă aprobării organismelor de reglementare.