Home Logistics Curierat și e-commerce DPD România deschide un nou centru logistic în parcul industrial WDP din Sibiu

DPD România deschide un nou centru logistic în parcul industrial WDP din Sibiu

DPD România deschide un nou centru logistic în parcul industrial WDP din Sibiu

DPD România continuă seria investițiilor în dezvoltarea capacității logistice și anunță inaugurarea unui nou depozit și hub logistic în Sibiu.

Centrul logistic, cu o suprafață de 4.400 mp, a fost amplasat în cadrul WDP Industrial Park Sibiu și permite manipularea și sortarea unor volume mari, respectiv 3.200 de colete și 150 de paleți pe oră sau 50.000 de colete și 4.000 de paleți pe zi. Valoarea totală a investiției în amenajarea și dotarea hubului cu tehnologie și echipamente de ultimă generație, specifice industriei de curierat, s-a ridicat la aproximativ 1 milion de euro,

Noul hub logistic DPD România, în care vor lucra aproximativ 60 de angajați, dipune inclusiv de peste 10.000 mp alocaţi drumurilor de acces, parcărilor și platformelor, fiind inaugurat oficial la 31 octombrie, la un an de la demarea lucrărilor de construcție.

”Odată cu mărirea portofoliului și creșterea volumelor de transport ale clienților existenți a devenit tot mai stringentă nevoia de spațiu pentru acomodarea unui număr ridicat de colete. Măsura de extindere a capacității logistice este în concordanță deplină cu strategia noastră de dezvoltare pe plan local, inițiată încă de anul trecut. Decizia de a deschide depozitul în Sibiu, unde este localizat și hub-ul central DPD România, a fost una strategică, în special datorită poziționării proiectului, care facilitează accesul curierilor la principalele căi de transport rutier din România și Europa”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Centrul logistic din Sibiu permite, atât mărirea ferestrei operaţionale de livrare şi colectare la nivel local, cât și dezvoltarea serviciului unic de transport de marfă paletizată, în regim de curierat, DPD Pallet One.

Aceasta este cea cea mai recentă investiție finalizată de companie în România anul acesta. Astfel, în luna august, DPD România și-a extins capacitatea logistică și în Capitală, prin inaugurarea unui hub de 4.800 mp, în Mogoșoaia, în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro. Depozitul, amplasat în cadrul proiectului logistic LOG.IQ București, are o capacitate de manipulare și sortare de 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți pe zi, și asigură acomodarea a 160 de curieri.